Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Pavlovschi, despre întâlnirea dintre Sandu și Putin: „În locul ei, demult eram acolo”

© Sputnik / Mihai CarausStanislav Pavlovschi
Stanislav Pavlovschi - Sputnik Moldova, 1920, 17.08.2021
Abonare
Fostul judecător la CEDO, juristul Stanislav Pavlovschi a comentat în emisie la Radio Sputnik Moldova vizita reprezentantului special al președintelui rus Dmitri Kozak la Chișinău și posibila întrevedere dintre Vladimir Putin și Maia Sandu.
CHIȘINĂU, 17 aug - Sputnik. Juristul Stanislav Pavlovschi susține că au rămas multe semne de întrebare după vizita reprezentantului special al Kremlinului Dmitri Kozak la Chișinăi.
„Eu înțeleg această vizită ca o sondare ușoară a situației. Pentru ce a venit domnul Kozak? A rămas o enigmă pentru toată lumea”, a remarcat interlocutorul în emisie la Radio Sputnik Moldova.
În context, el a remarcat că o întâlnire a Maiei Sandu cu Vladimir Putin ar fi binevenită pentru ambele țări.
„De ce să nu meargă? În locul ei eu demult era să fiu acolo. Vrem sau nu, trebuie să înțelegem că noi cu Rusia avem legături multiseculare. Încă din timpurile Moldovei medievale se trag aceste legături. Și este firesc acest lucru. Nu este nimic rău în acest gen de vizite - să vină măcar în fiecare săptămână”, a declarat Pavlovschi.
Amintim că șeful adjunct al administrației prezidențiale din Rusia Dmitri Kozak s-a întâlnit miercuri cu președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, într-un format extins. Discuțiile au durat aproximativ două ore.
Заявления Дмитрия Козака в ходе визита в Молдову - Sputnik Moldova, 1920, 14.08.2021
Podcasturi
Analist politic, despre cel mai mare rezultat al întâlnirii dintre Kozak și Sandu
Printre problemele discutate s-au numărat soluționarea diferendului transnistrean, problema eliminării muniției în Transnistria, exporturile produselor agricole moldovenești către Rusia fătă plata taxelor vamale și furnizarea de gaze rusești către Moldova.
După întrevedere, oficialul rus a făcut declarații pentru presă la poarta Președinției și a declarat că cele două țări vor „prieteni sigur”.
Fluxul de știri
0