Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Averea lui Igor Dodon, verificată de autorități: La ce etapă a ajuns investigația ANI

© Sputnik / Mihai CarausDeputați în Parlamentul Republicii Moldova
Deputați în Parlamentul Republicii Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 17.08.2021
Abonare
Șefa Agenției Naționale de Integritate Rodica Antoci a vorbit în cadrul unui interviu despre etapa la care a ajuns investigația privind averea fostului președinte al țării, Igor Dodon.
CHIȘINĂU, 17 aug - Sputnik. Șefa Agenției Naționale de Integritate Rodica Antoci a oferit detalii despre felul în care a fost demarată investigația în cazul averii liderului socialiștilor Igor Dodon. Ea a declarat în cadrul unui interviu că ANI s-a autosesizat din oficiu, în baza investigațiilor jurnalistice, dar și în baza a mai multor sesizări oficiale parvenite la autoritate.
Ea a refuzat să ofere mai multe detalii despre procedura de control a averii, pentru a nu afecta mersul anchetei și a nu afecta activitatea inspectorului ANI care examinează cazul.
Портфель чиновника. Архивное фото - Sputnik Moldova, 1920, 16.08.2021
Politică
Deputații din fosta legislatură, în vizorul ANI: Ce se întâmplă
Purtătoarea de cuvânt a autorității, Maria Dastic, a precizat pentru Sputnik Moldova că investigația a demarat încă acum un an și jumătate.
În luna septembrie 2020 mai mulți deputați i-au solicitat Agenției Naționale de Integritate să verifice averea președintelui de atunci Igor Dodon. Printre aceștia s-au numărat deputații PAS Dumitru Alaiba și Galina Sajin.
Luni Agenția Națională de Integritate a anunțat că urmează să verifice toate declarațiile de avere și interese persoanele ale deputaților din fostul Parlament pentru anul trecut. În cazul în care se vor descoperi bănuieli rezonabile de încălcare a legislației, instituția va iniția proceduri de control a averii sau cauze contravenționale pe numele acestora.
Fluxul de știri
0