Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Deputații din fosta legislatură, în vizorul ANI: Ce se întâmplă

© Sputnik / Ilya Pitalev / Accesați arhiva multimediaПортфель чиновника. Архивное фото
Портфель чиновника. Архивное фото - Sputnik Moldova, 1920, 16.08.2021
Abonare
Cei 101 deputați din fostul Parlament vor fi verificați de către Autoritatea Națională de Integritate. Astfel, declarațiile de avere și interese personale pentru anul 2020 ale deputaților din legislatura precedentă vor fi controlate de inspectori.
CHIȘINĂU, 16 aug - Sputnik. ANI anunță că urmează să se verifice toate declarațiile de avere și interese persoanele ale deputaților din fostul Parlament pentru anul trecut. În cazul în care se vor descoperi bănuieli rezonabile de încălcare a legislației, instituția va iniția proceduri de control a averii sau cauze contravenționale pe numele acestora.
Totodată, ANI a precizat că săptămâna trecută au fost inițiate nouă controale a averilor. Este vorba despre verificarea averilor a șese procurori din cadrul Procuraturii Generale, Procuraturii Chișinău, Căușeni și Ungheni. Potrivit inspectorilor, în alte anchete figurează trei judecători, doi dintre care sunt de la Curtea de Apel Chișinău și un magistrat de la Judecătoria Ungheni.
Ședința de constituire a Parlamentului de Legislatura a XI-a - 26 iulie 2021 - Sputnik Moldova, 1920, 29.07.2021
Politică
Burlacii noului Parlament: Cine sunt deputații necăsătoriți și ce avere au - FOTO
Inspectorii ANI au inițiat și un control asupra unui posibil conflict de interese admis de directorul unei instituții publice din subordinea Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.
ANI a mai precizat că săptămâna trecută au fost depistate opt încălcări admise de un fost președinte de raion, un fost director de Centrul de Sănătate dintr-o suburbie a Capitalei, un fost director a unei întreprinderi municipale din Anenii Noi, un consilier din Consiliul local Cricova, Chișinău și un șef de direcție din cadrul Consiliului raional Cahul.
Totodată, pe numele unui judecător al Curții de Apel a fost pornită o cauză contravențională pentru că nu a depus declarația de avere și interese personale. Cu dosare contravenționale s-au ales și trei consilieri locali din raionul Drochia, dar și un funcționar din cadrul Primăriei Cricova, municipiul Chișinău.
Fluxul de știri
0