Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Când ar urma ca pompierii moldoveni să se întoarcă din misiunea din Grecia

© Sputnik / Mihai CarausInstruirea și pregătirea pompierilor
Instruirea și pregătirea pompierilor - Sputnik Moldova, 1920, 16.08.2021
Abonare
În următoarele zile, pompierii moldoveni care au plecat în Grecia pentru a ajuta la stingerea incendiilor din țara elenă urmează să se întoarcă acasă. Misiunea acestora s-a încheiat duminică, 15 august.
CHIȘINĂU, 16 aug - Sputnik. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență anunță că pompierii detașați în Grecia și-au încheiat activitatea și în următoarele zile vor ajunge acasă.
Potrivit IGSU, pompierii moldoveni au stins incendii forestiere pe insula Evia, unde, împreună cu pompierii români, au identificat focare de ardere, au lichidat incendii și au salvat animale.
Место крушения российского пожарного самолета в Турции - Sputnik Moldova, 1920, 15.08.2021
Internațional
Motivele prăbușirii avionului cu pompieri ruși la bord: Ce spune Turcia
Astfel, angajații IGSU au reușit să stingă peste 420 de focare de ardere în fondul forestier al Greciei. Misiunea pompierilor moldoveni s-a desfășurat pe o suprafață de 300 de hectare. Ofițerii eleni din regiunea Prokopion au fost cei care a coordonat activitatea pompierilor din Moldova.
„După ce au fost mulțumiți de autoritățile elene, dar și de oamenii civili din zonă, coloana cu cei 25 de pompieri au plecat la drum. Cortegiu format din autospecialele de intervenție a Republicii Moldova și România au părăsit statul elen pentru a se întoarce acasă. Aceștia urmează să ajungă în țară în primele zile ale acestei săptămâni”, se mai menționează în comunicatul de presă al IGSU.
Amintim că în data de 9 august, 25 de salvatori și pompieri moldoveni cu patru unități de tehnică au plecat în Grecia pentru a ajuta salvatorii eleni la stingerea incendiilor de proporții cu care se confruntă țara respectivă.
Fluxul de știri
0