Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un nou val de caniculă: Ne așteaptă temperaturi sufocante

© Sputnik / Miroslav RotariКак люди спасаются от жары в Кишиневе
Как люди спасаются от жары в Кишиневе - Sputnik Moldova, 1920, 16.08.2021
Abonare
Începând cu ziua de astăzi și până joi se vor înregistra temperaturi caniculare de până la 33 de grade Celsius. În acest context, autoritățile vin cu mai multe recomandări, iar primarul Capitalei a dispus ca în Chișinău să fie instalate corturi anti-caniculă.
CHIȘINĂU, 16 aug - Sputnik. Avertizarea meteorologilor privind temperaturile caniculare intră în vigoare de astăzi și se va menține până joi. Astfel, primarul Capitalei Ion Ceban a solicitat în cadrul ședinței de astăzi a Primăriei ca să fie instalate corturi anti-caniculă și ca să se distribuie apă potabilă cetățenilor din stradă.
„Meteorologii anunță că în următoarele trei zile va fi extrem de cald. Solicit ca serviciile municipale să instaleze corturile anti-caniculă. În mijloacele de transport în comun, în caz de necesitate, să fie distribuită apă, iar străzile să fie spălate”, a precizat Ceban în cadrul ședinței.
Caniculă - Sputnik Moldova, 1920, 16.08.2021
Societate
Temperaturi insuportabile: Val saharian de căldură
În context, Ceban a menționat că salută inițiativa agenților economici care au distribuit apă potabilă în perioada caniculară și a îndemnat și alți comercianți să se alăture inițiativei.
„Încurajez ca acest exemplu să fie preluat și de către alți agenți economici, ca să putem face față caniculei care se anunță. Suntem cu toți locuitori ai acestui oraș și trebuie să dăm dovadă de solidaritate”, a spus edilul-șef.
Instruirea și pregătirea pompierilor - Sputnik Moldova, 1920, 16.08.2021
Societate
Când ar urma ca pompierii moldoveni să se întoarcă din misiunea din Grecia
Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a atenționat oamenii să fie cât mai precauți să să respecte regulile antiincendiare pentru a preveni tragediile în perioada caniculară. Astfel, pompierii îndeamnă oamenii să evite arderea gunoiului și a resturilor menajere. Totodată, se recomandă aprinderea grătarelor doar în spații special amenajate pentru a se evita incendiile.
În contextul caniculei, și medicii atenționează populația. Astfel, persoanele în vârstă, femeile însărcinate, copiii și pacienții cu maladii cardiovasculare și respiratorii, dar și alergicii sunt îndemnați să evite expunerea la soare, să opteze pentru haine deschise, de preferat din pânză naturală, să-și acopere capul și să bea cât mai multă apă.
Fluxul de știri
0