Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Situația pandemică în Capitală, tot mai gravă: Decizia specialiștilor în sănătate

© Sputnik / Evghenii PanasencoCentrul COVID-19 Chișinău
Centrul COVID-19 Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 16.08.2021
Abonare
La Centrul COVID-19 din Capitală a fost suplimentat numărul de paturi la terapie intensivă. Se întâmplă din cauza numărului tot mai mare de infectări cu noul coronavirus.
CHIȘINĂU, 16 aug – Sputnik. Situația pandemică în Capitală este tot mai gravă. Din acest motiv, la Centrul COVID-19 din Chișinău a fost dublat numărul de paturi la terapie intensivă, de la 6 la 12.
Potrivit șefului adjunct al Direcției Generale Asistență Socială și Sănătate Boris Gîlca, până în ziua de ieri, în Capitală au fost înregistrate 107.331 cazuri confirmate dintre care 1.911 decese.
Elevi - Sputnik Moldova, 1920, 16.08.2021
Educație
Online sau în sălile de clasă? Cum vor învăța elevii în noul an școlar: Anunțul primarului
Actualmente, la Centrul COVID sunt internați 103 pacienți, iar 10 se află în terapie intensivă.
Totodată, autoritățile municipale au anunțat că, de câteva săptămâni, în Chișinău se atestă o creștere a morbidității prin infecția COVID-19. Specialiștii în sănătate publică declară alertă epidemiologică sporită, în contextul răspândirii noilor tulpini și mutații ale virusului SARS-CoV-2, iar Organizația Mondială a Sănătății avertizează despre riscurile induse de tulpinile Delta și Delta+.
Amintim că la începutul săptămânii trecute a fost redeschisă o secție de terapie intensivă COVID-19 la Spitalul Clinic Republican ”Timofei Moșneaga” din Capitală. Secția dispune de 14 paturi, iar la necesitate, numărul acestora va fi suplinit.
Fluxul de știri
0