Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Afganistanul arde, iar miniștrii de Externe ai UE fac videoconferințe

© AFP 2024 / -Talibani
Talibani - Sputnik Moldova, 1920, 16.08.2021
Abonare
În stilul inutil care i-a consacrat, miniștrii de Externe ai UE se întâlnesc mâine prin videoconferință să discute situația din Afganistan în timp ce țara se prăbușește în haos.
BRUXELLES, 16 aug – Sputnik, Daniela Porovăț. Miniştrii de externe din ţările Uniunii Europene vor participa mâine la o videoconferință pentru a analiza situaţia din Afganistan, o inițiativă specifică lentorii și inutilității diplomației europene care dă sfaturi de bună purtare și recomandări stupide în timp ce țara se părbușește în haos.
soldați SUA - Sputnik Moldova, 1920, 16.08.2021
Internațional
Înfrângere totală a Vestului: Statele occidentale își evacuează cetățenii din Afganistan
Realitatea de la fața locului a determinat însă statele occidentale să grăbească operaţiunile de evacuare.
''În urma ultimelor evoluţii din Afganistan şi după o comunicare intensă cu partenerii în ultimele zile şi ore, am decis să convoc o videoconferinţă extraordinară a miniştrilor de externe mâine după-amiază, pentru o primă evaluare'', a scris astăzi pe Twitter şeful diplomaţiei europene Josep Borrell. Faptul că șeful diplomației europene ”rezolvă” situația din Afganistan pe twitter arată ineficiența clasică deja a Uniunii Europene când vine vorba de crize serioase.
Mesajul lui Borrell este șocant prin inadecvarea sa la realitatea de pe teren. De altfel, multe comentarii îl critică, arătând că ”mâine” e deja prea târziu, în timp ce alt cititor observă că această conferință a fost programată pentru mâine ca să fie timp pentru pregătire aperitivelor!
”Afganii merită să trăiască în siguranţă, securitate şi demnitate'', ''Comunitatea internațională cere tuturor părţilor să faciliteze plecarea în siguranţă a cetăţenilor străini şi a afganilor care vor să părăsească ţara'', a mai scris Borrell într-o totală contradicție cu ceea ce se întâmplă acum.
Anterior, Comisia Europeană a anunţat că UE lucrează cu statele membre pentru a găsi soluţii rapide pentru mutarea angajaţilor locali afgani şi familiilor lor într-un loc sigur.
Fluxul de știri
0