Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

O singură aeronavă cu moldoveni la bord se mai află pe teritoriul Afganistanului

© AP Photo / Gulabuddin AmiriБойцы талибов (запрещены в РФ)
Бойцы талибов (запрещены в РФ) - Sputnik Moldova, 1920, 16.08.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
O ultimă aeronavă cu moldoveni a bord încă se află pe Teritoriul Republicii Afganistan.
CHIȘINĂU, 16 aug - Sputnik. O singură aeronavă cu cetățeni moldoveni la bord se mai află pe teritoriul Republicii Afganistan. Aceștia fac parte din componența echipajului. Pentru a se evacua, membrii echipajului așteaptă instrucțiunile părții contractante, care este o subdiviziune a Organizației Națiunilor Unite.
„În cazul în care este declarată stare de alertă/război într-o anumită regiune, operatorii aerieni au obligativitatea de a analiza riscurile legate de operarea rutei respective”, precizează ACC.
Autoritatea Aeronautică Civilă a Republicii Moldova informează că nicio companie aeriană națională, care transportă pasageri, nu survolează spațiul aerian al Republicii Afganistan. Companiile aeriene care erau contractate pentru a opera în Afganistan au fost evacuate.
Сотрудник службы безопасности сопровождает американскую колонну в штаб-квартиру кабульской полиции, где в Кабуле - Sputnik Moldova, 1920, 16.08.2021
Internațional
Morți pe aeroportul Kabul: Americanii au tras în mulțime - VIDEO
În procesul evaluării riscurilor, operatorii aerieni vor analiza restricțiile impuse de Autoritățile Aeronautice naționale din țara de destinație sau recomandările emise de Organizațiile Internaționale de profil, cum ar fi ICAO sau EASA. Rezultatele evaluării acestor riscuri vor fi prezentate Autorității Aeronautice Civile din RM conform cerințelor de siguranță stabilite.
Fluxul de știri
0