Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Morți pe aeroportul Kabul: Americanii au tras în mulțime - VIDEO

© AP Photo / Musadeq SadeqСотрудник службы безопасности сопровождает американскую колонну в штаб-квартиру кабульской полиции, где в Кабуле
Сотрудник службы безопасности сопровождает американскую колонну в штаб-квартиру кабульской полиции, где в Кабуле - Sputnik Moldova, 1920, 16.08.2021
Abonare
Mai mulți oameni au murit după ce militarii americani au deschis foc de avertisment în mulțimea de afgani care eu ieșit pe pista de decolare din aeroportul Kabul pentru a se salva de talibani.
CHIȘINĂU, 16 aug – Sputnik. Informația fost confirmată pentru RIA Novosti de către o sursă din serviciul de securitate al Aeroportului Kabul. Dar și de imaginile video făcute de martorii oculari.
Anterior, postul de televiziune Al-Jazeera a relatat că haosul domnește pe aeroportul din Kabul din cauza intensității zborurilor cu elicopterul, la bordul cărora fug din Afganistan angajați ai misiunilor diplomatice.
Al-Jazeera a relatat, de asemenea, despre mulțimea de pe aeroport „a cetățenilor care încearcă să scape de talibani*, îmbulzindu-se la intrarea în singurul aeroport al capitalei afgane.
Situația din Afganistan s-a agravat în mod special în ultimele săptămâni, talibanii avansând spre marile orașe.
Duminică, mass-media și sursele au declarat că rebelii dețin controlul asupra tuturor punctelor de trecere a frontierei. Tot duminică, mai târziu, militanții au spus că au intrat în Kabul și că au preluat controlul asupra palatului prezidențial. La rândul său, președintele afgan Ashraf Ghani a declarat că a părăsit țara „pentru a preveni masacrul”. În noaptea de duminică spre luni, purtătorul de cuvânt al talibanilor, Muhammad Naim, a declarat că războiul din Afganistan s-a încheiat.
* Organizația teroristă interzisă în Rusia.
Fluxul de știri
0