Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Parcul de Autobuze din Chișinău se înnoiește: Au fost aduse alte unități de transport

© Sputnik / Miroslav RotariAutobuze noi автобусы
Autobuze noi автобусы - Sputnik Moldova, 1920, 29.07.2021
Abonare
Cinci autobuze din cele 100 procurate de municipalitate au ajuns deja la Chișinău. Despre acest lucru a anunțat primarul Capitalei Ion Ceban.
CHIȘINĂU, 29 iul - Sputnik. Edilul-șef al Capitalei a scris pe pagina sa de Facebook că primele cinci autobuze de model ISUZU au ajuns la Chișinău. Potrivit primarului, autobuzele corespund celor mai înalte standarde de calitate. Acestea sunt dotate cu sistem de aer condiționat, podea joasă cu platformă retractabilă pentru a asigura accesul persoanelor cu dizabilități.
„Termenul de garanție este de 6,5 ani, perioadă în care producătorul va asigura și mentenanța unităților de transport”, a precizat primarul.
Totodată, Ceban a menționat că în curând ar urma să fie livrate alte 28 de autobuze din lotul de 100, iar celelalte ar urma să ajungă în Capitală până la sfârșitul anului.
Cele 100 de autobuze au costat municipalitatea 12,5 milioane de euro.
Ion Ceban susține că până la sfârșitul acestei săptămâni vor mai fi livrate încă zece autobuze din Olanda, din lotul celor 58 de autobuze cu parcurs, achiziționate de municipalitate.
În Capitală au fost aduse 7 autobuze cu parcurs - Sputnik Moldova, 1920, 13.07.2021
Societate
Încă un lot de autobuze la mâna a doua a ajuns în Capitală: Vezi cum arată
Precizăm că până acum, în Parcul Urban de Autobuze au ajuns 18 autobuze cu parcurs de model VOLVO și MAN din Norvegia. Primele patru dintre acestea au fost deja puse pe linie, acolo unde a fost necesitate stringentă de transport public. Primarul a menționat că toate autobuzele aduse la Chișinău urmează să treacă testarea tehnică, iar apoi să fie repartizate pe liniile atât din oraș, cât și din suburbii.
Fluxul de știri
0