Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Componența Comisiei Electorale Centrale va fi modificată: Iată motivul

© Sputnik / Mihai CarausComisia Electorală Centrală a Republcii Moldova
Comisia Electorală Centrală a Republcii Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 13.08.2021
Abonare
Procesul de desemnare a noii componențe a Comisiei Electorale Centrale a fost lansată astăzi.
CHIȘINĂU, 13 aug – Sputnik. Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a anunțat lansarea procesului de desemnare a noilor membri ai Comisiei Electorale Centrale. Asta deoarece mandatul membrilor CEC a expirat încă în data de 17 iunie curent.
„Mandatul a expirat în perioada electorală a alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie. Astfel, în condițiile legislației în vigoare, mandatul CEC a fost prelungit de drept cu cel mult încă 90 de zile, până la data de 15 septembrie 2021”, a declarat Igor Grosu.
Șeful Legislativului anunță că urmează a fi inițiate în regim prioritar procedurile de desemnare în funcție a noii componențe a Comisiei Electorale Centrale. În context, Comisia Juridică, Numiri și Imunități urmează să inițieze procedura de selectare a candidaților conform prevederilor Codului Electoral.
Deputați în Parlamentul Republicii Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 13.08.2021
Politică
Fracțiunea „Șor” vrea modificarea Legi Procuraturii, dar nu va vota - care este motivul
Amintim, deputații s-au întrunit astăzi în prima ședință plenară din cadrul sesiunii extraordinare aprobate de Biroul permanent al Parlamentului.
Fluxul de știri
0