Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

FOTO - VIDEO Pompierii moldoveni detașați în Grecia și-au început misiunea

© Photo : IGSU al MAI al RMPompierii moldoveni detașați în Grecia și-au început misiunea
Pompierii moldoveni detașați în Grecia și-au început misiunea - Sputnik Moldova, 1920, 11.08.2021
Abonare
Pompierii moldoveni detașați în Grecia și-au început misiunea. Aceștia își vor ajuta colegii eleni la stingerea incendiilor masive cu care se confruntă țara respectivă.
CHIȘINĂU, 11 aug – Sputnik. Pompierii moldoveni care au plecat în Grecia în ajutorul colegilor eleni la stingerea incendiilor de vegetație și-au început astăzi misiunea.
Cei 25 de angajați ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au ajuns în regiunea Prokopion, insula Evia din sudul statului elen, în după-amiaza zilei de 10 august. Aceștia au fost cazați într-o tabără internațională sub egida ofițerilor de legătură greci, iar astăzi dimineață au primit primele misiuni.
”Angajații Inspectoratului au efectuat recunoașterea locului și au stabilit că incendiile devastatoare au nimicit terenuri pe suprafețe extinse, păduri, autovehicule, iar antenele GSM din zone sunt arse”, este menționat în comunicatul emis de IGSU.
Punctul de comandă elen din cadrul bazei de operațiuni a trasat primele sarcini pentru pompierii moldoveni. Aceștia vor lupta cu răspândirea focarelor pe cealaltă parte a muntelui, vor localiza focarele de ardere de pe sectoarele încredințate și vor efectua misiuni de recunoaștere a zonelor afectate.
Conaționalii noștri activează în două ture într-un regim de 6 ore.
Activitatea pompierilor din Republica Moldova are loc în comun cu salvatorii din România în condiții de zi. Ambele echipe și-au desfășurat centrul de comandă în baza operațională amenajată într-o școală din regiunea Prokopion.
Amintim că în data de 9 august, 25 de salvatori și pompieri moldoveni cu patru unități de tehnică au plecat în Grecia pentru a ajuta salvatorii eleni la stingerea incendiilor de proporții cu care se confruntă țara respectivă.
Fluxul de știri
0