Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Au fost reținuți doi dintre moldovenii care au evadat dintr-un izolator în Rusia

© Sputnik / Антон Денисов / Accesați arhiva multimediaCinci inculpați au evadat din izolatorul din Istra, regiunea Moscova
Cinci inculpați au evadat din izolatorul din Istra, regiunea Moscova - Sputnik Moldova, 1920, 12.08.2021
Abonare
Autoritățile ruse au comunicat anterior că cei cinci inculpații care au evadat pe 6 august din izolatorul de detenție provizorie Istra sunt originari din Moldova.
CHIȘINĂU, 12 aug – Sputnik. Poliția i-a reținut pe doi dintre cei cinci evadați din izolatorul de detenție provizorie Istra din regiunea Moscova, a comunicat portalul „MAI Media”, citându-l pe reprezentantul oficial al instituției Irina Volk, scrie RIA Novosti.
Este menționat faptul că Denis Grozavu, în vârstă de 35 de ani, și Ivan Turcanu de 34 de ani se ascundeau într-un apartament închiriat din Podolsk. Împreună cu ei, au mai fost reținuți un bărbat și o femeie care au închiriat acest apartament. Aceștia sunt bănuiți de complicitate la evadarea prin oferirea de adăpost.
Сотрудник следственного изолятора самой большой в мире исправительной колонии Райкерс - Sputnik Moldova, 1920, 06.08.2021
Rusia
Cinci moldoveni au evadat dintr-un izolator în Rusia: Iată cine sunt
Toți patru au fost duși la secția teritorială de Interne, ceilalți fugari sunt căutați în continuare.
Potrivit unor surse media, cei doi infractori ar fi fost recunoscuți de localnici, care au și telefonat la Poliție.
Amintim că cinci persoane au evadat în noaptea spre 6 august din izolatorul de detenție provizorie din orașul Istra de lângă Moscova, toți fiind originari din Moldova. Este vorba de Alexandr Mavridi născut în 1971), Alexandr Butnaru (1991), Nicolae Teterea (1987), Denis Grozavu (1985), Ivan Țurcanu (1986).
Mavridi este inculpat pentru omor, lipsire ilegală de libertate, șantaj și estorcare de bani, iar ceilalți - pentru furt.
Comitetul de Investigații a inițiat pe acest caz un dosar pentru abuz în serviciu, doi angajați ai izolatorului de detenție temporară Istra fiind arestați.
Anterior, Poliția din Moldova s-a autosesizat și a anunțat toate subdiviziunile sale pentru a-i putea reține pe cetățenii moldoveni, în cazul în care aceștia vor reveni în țară.
Fluxul de știri
0