Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Noi demiteri și numiri la Guvern: Șeful IGP a fost eliberat din funcție

© Sputnik / Mihai CarausПресс-конференция Иона Кику об исполнении бюджета-2020
Пресс-конференция Иона Кику об исполнении бюджета-2020 - Sputnik Moldova, 1920, 12.08.2021
Abonare
Remanierele au continuat și în ședința de astăzi a Guvernului - demisii și numiri în instituțiile de stat.
CHIȘINĂU, 12 aug - Sputnik. Șeful Inspectoratului General de Poliție, Sergiu Puiu, a fost eliberat din această funcție. Cererea de demisie a fost aprobată în cadrul ședinței Cabinetului de Miniștri.
Totodată, a scris cerere de demisie, care a fost aprobată de miniștri, șeful Agenției Naționale pentru Reglementare în Comunicații Electronice și Tehnologia Informației, Octavian Rău. La fel, eu fost eliberați mai mulți secretari de stat, iar alții au fost numiți.
Пресс-конференция Иона Кику об исполнении бюджета-2020 - Sputnik Moldova, 1920, 12.08.2021
Politică
Reorganizarea ministerelor a fost aprobată: Ce indicații au primit miniștrii
Astfel, la Ministerul Economiei a fost numit în funcția de secretar de Stat Vadim Gumenie. Igor Curov, care a activat în calitate de secretar de stat la Ministerul Sănătății, a fost demis. A fost eliberat din funcție și Rostislav Rotari de la Ministerul Apărării. A fost numit în funcția de secretar de sta la Ministerul de Interne Alexandru Oprea.
Пресс-конференция Иона Кику об исполнении бюджета-2020 - Sputnik Moldova, 1920, 09.08.2021
Politică
Demisii în lanț la prima ședință a noului Guvern
Adriana Cazacu se va regăsi în echipa Ministerului Educației și Cercetării. Ministerul Mediului a rămas fără secretarul de stat Valentina Țapeș. Vasile Cușca a fost demis din funcția de secretar de stat la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, dar va activa în continuare în calitate de șef de direcție.
Премьер-министр и члены нового правительства Молдовы приняли присягу - Sputnik Moldova, 1920, 09.08.2021
Politică
Gavrilița către miniștri: Vă rog să fiți pe jumătate procurori
Eremei Priseajniuc a fost restabilit la funcția de director general al Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale în legătură cu decizia instanței de judecată. Acestuia urmează să i se achite salariul pentru perioada în care a fost demis ilegal. Ulterior, miniștrii au aprobat eliberarea lui Priseajniuc în baza cererii de demisie. Totodată, Guvernul a eliberat-o din funcția de director general al Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale pe Silvia Cebotari. În această funcție a fost numită Lina Gudima.
Fluxul de știri
0