Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

30 de zile de arest pentru Platon. Magistrații au dispus anunțarea acestuia în căutare

© Sputnik / Mihai CarausVeacesla Platon
Veacesla Platon - Sputnik Moldova, 1920, 12.08.2021
Abonare
Judecătorii au emis un mandat de arest pe numele lui Veaceslav Platon.
CHIȘINĂU, 12 aug – Sputnik. 30 de zile de arest pentru Veaceslav Platon. Decizia a fost luată de Judecătoria Chișinău cu sediul la Buiucani. Totodată, magistrații au decis anunțarea în căutare a lui omului de afaceri pentru reținere și executarea măsurii preventive.

”Decizia survine ca urmare a neprezentării inculpatului la ședința de judecată, în speță vizând rejudecarea dosarului în care este acuzat de ”corupere activă” și ”escrocherie”, este menționat în comunicatul emis de Procuratura Generală.

Potrivit PG, este vorba de dosarul întors în data de 30 ianuarie a anului trecut de Curtea de Apel Chișinău la rejudecare, în care Veaceslav Platon este acuzat că în decembrie 2016 ar fi corupt doi gardieni din cadrul Detaşamentului cu Destinaţie Specială ,”Pantera” al Departamentului Instituţiilor Penitenciare care asigurau paza şi escortarea acestuia în instanțele de judecată.
Veaceslav Platon - Sputnik Moldova, 1920, 09.08.2021
Politică
Platon confirmă că se află la Londra: Ce a scris într-o postare pe Facebook
De asemenea, acesta mai este acuzat și de faptul că în 2016, fiind gestionarul cu pachetul majoritar de acţiuni la trei companii de asigurare deţinute prin intermediul unor interpuși, a organizat sustragerea banilor deţinuţi pe conturile companiilor.
Amintim că în data de 2 august, Judecătoria Buiucani nu a dat curs cererii procurorilor de a-l anunța în căutare pe omul de afaceri Veaceslav Platon.
Acesta trebuia să se prezinte pe 2 august la ședința judecătorească, însă nu a venit. Instanța i-a oferit lui Platon posibilitatea de a se prezenta la ședință pe 12 august.
Fluxul de știri
0