Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Platon confirmă că se află la Londra: Ce a scris într-o postare pe Facebook

© Photo : RealitateaVeaceslav Platon
Veaceslav Platon - Sputnik Moldova, 1920, 09.08.2021
Abonare
Până acum au existat doar zvonuri că omul de afaceri s-ar afla în capitala Marii Britanii. Astăzi însă Platon a făcut o postare pe Facebook în care a confirmat că se află la Londra.
CHIȘINĂU, 9 aug - Sputnik. Controversatul om de afaceri Veaceslav Platon a confirmat pe Facebook că se află în Marea Britanie.
„De îndată ce am ajuns la Londra, cetățenii noștri care locuiesc în Marea Britanie au început să-mi scrie mesaje pe Facebook. Nu îi știam înainte și a fost interesant pentru mine să aflu: cum trăiesc, ce reguli sunt aici, care sunt dificultățile”, a scris Veaceslav Platon.
Se întâmplă în timp ce procurorii și magistrații moldoveni îl așteaptă la Chișinău să se prezinte la judecată.
Acesta trebuia să se prezinte pe 2 august la ședința de judecată în dosarul în care este acuzat de „corupere activă” și „escrocherie”, însă nu a venit. Instanța i-a oferit lui Platon posibilitatea de a se prezenta la ședință pe 12 august, deși anterior procurorii le-au solicitat magistraților aplicarea măsurii preventive în privința lui Platon – arestul cu anunțarea în căutare. Judecătoria Buiucani nu a dat curs cererii.
Cererea procurorului s-a bazat pe informația oferită de Poliția de Frontieră, care a confirmat că învinuitul este plecat din țară.
Veacesla Platon - Sputnik Moldova, 1920, 19.07.2021
Societate
Platon ar fi fugit în Marea Britanie: Un deputat îl acuză pe Stoianoglo de complicitate
Pe 2 august urma să fie examinat dosarul, întors la 30.01.2020 de Curtea de Apel Chișinău la rejudecare, în care Veaceslav Platon este acuzat că în decembrie 2016 ar fi comis coruperea activă a doi gardieni din cadrul Detaşamentului cu Destinaţie Specială ,,Pantera” al Departamentului Instituţiilor Penitenciare care asigurau paza şi escortarea acestuia în instanțele de judecată. Acesta mai este acuzat și de faptul că în 2016, fiind gestionarul pachetului majoritar de acţiuni la trei companii de asigurare, deţinute prin intermediul unor interpuși, a organizat sustragerea banilor deţinuţi pe conturile companiilor.
Fluxul de știri
0