Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Zaharova, despre amplasarea sistemelor antiaeriene ale SUA pe teritoriul Ucrainei

© Russian Foreign Ministry / Accesați arhiva multimediaБрифинг официального представителя МИД России М. Захаровой
Брифинг официального представителя МИД России М. Захаровой - Sputnik Moldova, 1920, 11.08.2021
Abonare
Purtătoarea de cuvânt a MAE rus, Maria Zaharova, a comentat declarațiile Kievului despre o eventuală amplasare a sistemelor antiaeriene ale SUA pe teritoriul Ucrainei.
BUCUREȘTI, 11 aug - Sputnik. Declarațiile Kievului despre o eventuală amplasare a sistemului de apărare antiaeriană al SUA în Ucraina sunt provocatoare și nu răspund intereselor fundamentale ale poporului, a declarat purtătoarea de cuvânt a MAE rus, Maria Zaharova.
Дмитрий Козак - Sputnik Moldova, 1920, 21.07.2021
Rusia
Kozak avertizează Kievul să nu încerce rezolvarea prin forță a conflictului din Donbas
Mai devreme, vicepremierul, ministrul pentru Reintegrare a teritoriile aflate în afara controlului Ucrainei, Aleksei Reznikov, a propus desfășurarea mijloacelor de apărare antiaeriană ale SUA pe teritoriul Ucrainei. La o întrevedere cu președintele Fundației Jamestown, Glen Howard, în cadrul vizitei de lucru în Statele Unite, vicepremierul a menționat că Kievul este îngrijorat de o pretinsă intenție a Federației Ruse de a amplasa arme nucleare în Crimeea. De asemenea, Reznikov a îndemnat la înăsprirea sancțiunilor împotriva companiilor care sunt implicate în realizarea proiectului „Nord Stream -2” și neadmiterea lansării acestuia.
“Acest lucru, în opinia mea, reprezintă o dovadă a ceea ce am afirmat mai mulți ani și a ceea ce negat regimul de la Kiev – anume dovada unei politici provocatoare a Ucrainei în regiune, în raport cu Rusia”, a declarat Zaharova la postul public de televiziune Pervîi canal.
“Scopul de bază și esențial al politicii în regiune, pe care o promovează Occidentul colectiv, în primul rând, Statele Unite ale Americii, reprezintă așa-numita tentativă de a juca la infinit cartea ucraineană în contextul țării noastre. Iată o nouă dovadă a tezelor noastre. Are nevoie poporul ucrainean de asta? Nimeni nu a dat un răspuns la această întrebare până în prezent. Acest lucru contravine intereselor fundamentale ale cetățenilor Ucrainei, indiferent de viziunile lor politice”, a adăugat ea.
Zaharova a menționat că astfel de declarații ale Kievului corespund doar intereselor acelei grupări de lobby din cadrul Occidentului colectiv, care se pronunță pentru destabilizarea situației în Ucraina, în contextul factorului rusesc.
Fluxul de știri
0