Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ministrul Economiei avertizează companiile de construcție a drumurilor

© Photo : Facebook / Î.S. "Administraţia de Stat a Drumurilor"Ploile abundente au înnămolit mai multe drumuri din țară
Ploile abundente au înnămolit mai multe drumuri din țară - Sputnik Moldova, 1920, 11.08.2021
Abonare
MInistrul Economiei și Infrastructurii dă din deget companiilor responsabile de construcția drumurilor care nu vor presta servicii de calitate.
CHIȘINĂU, 11 aug - Sputnik. Ministrul Economiei și Infrastructurii al Republicii Moldova, Andrei Spînu, a adresat un mesaj dur celor ce se ocupă de construcția drumurilor. În cadrul unei ședințe cu responsabilii de proiectarea, construcția, menținerea și reabilitarea drumurilor, Spînu a declarat că nu va tolera actele de corupție și proasta calitate a serviciilor prestate.
„Nu voi tolera nici cea mai mică corupție. Ori începeți să faceți drumuri de calitate, ori vă lichidați companiile și vă căutați de treabă în altă parte”, a precizat ministrul.
În cadrul ședinței, cel mai important subiect discutat ține de calitatea lucrărilor efectuate pe drumurile din țară.
Дорога - Sputnik Moldova, 1920, 16.07.2020
Societate
Ce se întâmplă cu lucrările de reabilitare a unor drumuri naționale
Totodată, s-a discutat despre problemele cu care se confruntă responsabilii de construcția drumurilor în procesul de activitate. Antreprenorii au anunțat că una din cea mai mare problemă care influențează negativ calitatea și durata realizării proiectelor este lipsa unui clasificator al întreprinderilor, care ar determina distribuirea eficientă a finanțării în funcție de capacitățile companiilor participante la licitații.
Премьер-министр и члены нового правительства Молдовы приняли присягу - Sputnik Moldova, 1920, 10.08.2021
Politică
Maia Sandu a semnat decretul privind demisia lui Andrei Spînu
La fel, o problemă ar fi și lipsa unei armonizări între cadrului legislativ, administrativ, tehnologic și cel juridic.
O altă problemă enunțată a vizat controlul calității lucrărilor, care nu este executat de companii independente, ci de unele apropiate beneficiarului. În context, un alt subiect abordat în cadrul ședinței se referă la semnalarea cazurilor de corupție și instrumentele de combatere a acestora, precum și tergiversarea lucrărilor de construcție și reabilitare.
Secretar general al Guvernului, Andrei Spînu - Sputnik Moldova, 1920, 23.03.2021
Societate
Cine este Andrei Spînu, propus ministru al Economiei de Grosu
Andrei Spînu a avertizat antreprenorii referitor la calitatea proastă a lucrărilor executate și la consecințele acestora asupra imaginii și reputației companiilor, menționând că salută ideea unui clasificator al companiilor, iar cei care nu pot face drumuri să stea acasă.
Fluxul de știri
0