Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cine este Andrei Spînu, propus ministru al Economiei de Grosu

© Photo : Cancelaria de StatSecretar general al Guvernului, Andrei Spînu
Secretar general al Guvernului, Andrei Spînu - Sputnik Moldova, 1920, 23.03.2021
Abonare
Andrei Spînu, numit de Maia Sandu secretar general al Aparatului Președintelui, este propus acum și de Igor Grosu candidat la funcția de ministru al Economiei și Infrastructurii. La aceiași funcție a fost propus și în echipa Nataliei Gavrilița.

CHIȘINĂU, 23 mart – Sputnik. Andrei Spânu are 34 de ani și este căsătorit. În prezent, este secretar general al Aparatului Președintelui Maia Sandu. Anterior el a deținut funcția de Secretar General al Guvernului Sandu, în anul 2019. Este membru al PAS, formațiune care a fost condusă de Maia Sandu.

Протест в Кишиневе 6 декабря - Sputnik Moldova, 1920, 23.03.2021
Politică
Oficial: Igor Grosu a publicat componența echipei guvernamentale
La alegerile parlamentare din februarie 2019 a candidat pe lista Blocului ACUM. Și-a început în 2018 studiile de masterat în Științe politice la Harvard Extension School. În 2015-2016 a fost viceministru al Tineretului și Sportului. Presa a scris că Andrei Spînu are o avere „de milioane”.

”El locuiește într-o casă la sol de 125,2 metri pătrați, cu o valoare cadastrală de 1,5 milioane de lei, deține două autoturisme de peste 630.000 lei și mai multe conturi bancare. Totodată, Spînu este proprietar la trei companii: OneTwoStart Ltd, înregistrată în Hong Kong, Evolutics Technologies Ltd, înregistrată în SUA și Wupp Ltd, întregistrată în Marea Britanie”, a scris zdg.md.

Andrei Spînu a fost administrator la Compania „Traduno Technologies” și cofondator la compania „DreamUps”. În 2019, el a declarat că obținuse în ultimii ani, din salariu, venituri de 419 mii de lei la „Traduno Technologies” și dividende bancare de 13 mii de lei, conform declarației sale de avere și interese personale depusă la Comisia Electorală Centrală.

De asemenea, el a avut un venit de 350 de mii de dolari din activitatea companiei „OneTwoStart LTD”, înregistrată în China, a primit îndemnizații pentru îngrijirea copilului în valoare totală de 73 de mii de lei și a câștigat aproape 18 mii de lei din vânzarea cotelor pe care le deținea în companiile „Travod Limited” și ”Wordminds Limited”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0