Oameni in etate - Sputnik Moldova, 1920
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Te uiți la etichetă când cumperi un produs alimentar? Iată de ce trebuie să tragi atenția

© Sputnik / Miroslav RotariСупермаркеsupermarket
Супермаркеsupermarket - Sputnik Moldova, 1920, 11.08.2021
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Eticheta produselor alimentare îţi oferă informaţii esenţiale despre calitatea acestora. De aceea, specialiștii recomandă să atragem o atenție deosebită la ceea ce scrie pe fiecare produs înainte de a-l cumpăra.
CHIȘINĂU, 11 aug – Sputnik. Întotdeauna trebuie să fim atenți la etichete atunci când ne umplem coșul de cumpărături la supermarket. Expertul în sănătate publică Luminița Suveică a explicat în studioul Radio Sputnik Moldova de ce trebuie să uităm atent înainte de a cumpăra ceva.

"Anume pe etichetă este stipulat cum se păstrează produsul, în ce condiții și care sunt regimurile termice speciale. Fiecare produs, în funcție de tehnologiile de preparare, are un termen special de valabilitate și o temperatură de păstrare", a spus Luminița Suveică.

Expertul în sănătate publică a venit și cu recomandări pentru cumpărători înainte de a merge să-și procure un produs.
"Stimați consumatori, cumpărați produse alimentare numai din locuri autorizate. Comercializarea unui produs alimentar trebuie să corespundă unor rigorii ale legislației noastre", a zis Luminița Suveică.
Serghei Lelic - Sputnik Moldova, 1920, 06.02.2021
Republica Moldova
Uimitor: Cum sunt duși în eroare cumpărătorii în magazine
În cazul în care consumatorul observă careva neclarități pe produs, acesta este în drept să-i solicite agentului economic documentul confirmativ și certificările de laborator ce confirmă că produsul corespunde cu adevărat tuturor criteriilor. Adesea, cumpărătorii sunt ademeniți de frumoasele ambalaje și de prețurile avantajoase, iar calitatea produsului rămâne practic pe ultimul loc, susțin specialiștii.
În cazul depistării unor neconformități în acest sens, consumatorii sunt îndemnați să apeleze la Agenția pentru Protecția Consumatorului și Supravegherea Pieții.
Fluxul de știri
0