Moldova și Rusia
Sputnik Moldova vă prezintă informații și analize despre dezvoltarea relațiilor bilaterale pe agenda autorităților din Rusia și Moldova

Sandu deschide parantezele: Cu cine se va întâlni Kozak la Chișinău

© Sputnik / Miroslav RotariDmitri Kozak
Dmitri Kozak - Sputnik Moldova, 1920, 10.08.2021
Abonare
Reprezentantul special al președintelui rus Dmitri Kozak vine miercuri la Chișinău. Sandu a precizat după ședința CSS cu cine se va întâlni oficialul.
CHIȘINĂU, 10 aug – Sputnik. Maia Sandu a fost întrebată la conferința de presă care a urmat după ședința de astăzi a Consiliului Suprem de Securitate dacă se va întâlni și ce va discuta cu reprezentantul special al președintelui Rusiei, Vladimir Putin, care va efectua mâine o vizită la Chișinău.
”Președintele Republicii Moldova este responsabil de politica externă, are prerogative importante pe partea de politică externă și, respectiv, eu voi avea o întâlnire. La această întâlnire vor participa și viceprim-ministrul, ministrul de Externe, și viceprim-ministrul pentru problemele conflictului transnistrean, pornind de la domeniile de competență”, a precizat șeful statului.
Maia Sandu nu a făcut precizări cu privire la agenda discuțiilor.
Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene de la Chișinău a anunțat astăzi că șeful adjunct al administrației prezidențiale a Federației Ruse Dmitri Kozak va efectua miercuri o vizită de lucru în Republica Moldova.
Дмитрий Козак - Sputnik Moldova, 1920, 21.07.2021
Rusia
Kozak avertizează Kievul să nu încerce rezolvarea prin forță a conflictului din Donbas
„Oficialul rus se va întâlni cu reprezentanții puterii de la Chișinău pentru a discuta temele prioritare ale agendei bilaterale moldo-ruse”, a menționat biroul de presă al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, fără a face publice alte detalii.
Fluxul de știri
0