Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia va încheia în acest an testele rachetei Zirkon

© Russian Defence Ministry / Accesați arhiva multimediaLansare de rachete de către flota rusă
Lansare de rachete de către flota rusă   - Sputnik Moldova, 1920, 10.08.2021
Abonare
Rusia va încheia în acest an testele rachetei hipersonice de croazieră Zirkon, a declarat viceministrul rus al Apărării, Aleksei Krivoruciko.
BUCUREȘTI, 10 aug – Sputnik. Testele rachetei hipersonice Zirkon vor fi încheiate în acest an, a declarat viceministrul rus al Apărării, Aleksei Krivoruciko, în cadrul zilei unice a recepționării producției militare.
“În acest an se vor încheia testele rachetei hipersonice Zirkon”, a declarat oficialul rus.
Zirkon este prima rachetă hipersonică de croazieră capabilă să efectueze un zbor aerodinamic îndelungat cu manevrare în straturile dense ale atmosferei, utilizând de-a lungul traseului propulsia propriului motor.
Viteza maximă a rachetei ajunge la aproximativ nouă viteze ale sunetului (aproximativ 2,65 kilometri pe secundă la o altitudine de 20 de kilometric și peste 10 mii de kilometric pe oră). Raza maximă de acțiune este de zece mii de kilometric.
Cu Zirkon ar urma să fie dotate fregatele proiectului 22350, noile submarine multirole a proiectului 885M Iasen-M, precum și crucișătorul cu rachete “Admiral Nahimov” și submarinul Irkutsk, care în urma lucrărilor de modernizare va ajunge la nivelul 949AM.
Пленарное заседание Госдумы РФ - Sputnik Moldova, 1920, 10.08.2021
Rusia
Jirinovski cere ca Rusia să-și schimbe atitudinea față de vecini
Fluxul de știri
0