Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Igor Grosu s-a întâlnit cu Oleg Vasnețov: Ce subiecte au abordat

© Public Domain / Parlamentul Republicii MoldovaВстреча спикера парламента Молдовы Игоря Гросу и посла России в Молдове Олега Васнецова
Встреча спикера парламента Молдовы Игоря Гросу и посла России в Молдове Олега Васнецова - Sputnik Moldova, 1920, 10.08.2021
Abonare
Președintele Parlamentului a avut o întrevedere cu ambasadorul Federației Ruse la Chișinău.
CHIȘINĂU, 10 aug - Sputnik. Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a avut, astăzi, o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Federației Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasnețov. Ambasadorul a exprimat încrederea că între instituțiile legislative ale celor două state va exista o bună colaborare.
Dmitri Kozak - Sputnik Moldova, 1920, 10.08.2021
Moldova și Rusia
Sandu deschide parantezele: Cu cine se va întâlni Kozak la Chișinău
Totodată, Vasnețov crede că va exista colaborare și pe platforma interparlamentară internațională, iar aceasta va continua în spiritul edificării unor relații constructive și pragmatice.

„Oficialul rus a transmis șefului legislativului scrisoarea de felicitare cu ocazia alegerii în funcția de președinte al Parlamentului, adresată de președintele Consiliului Adunării Interparlamentare a CSI, președintele Consiliului Federației al Adunării Federale a Federației Ruse, Valentina Matvienko”, este precizat în comunicatul Parlamentului.

Igor Grosu i-a mulțumit pentru felicitările adresate și a dat asigurări ambasadorului rus că va încuraja dialogul interparlamentar moldo-rus.
 Șeful adjunct al administrației prezidențiale a Federației Ruse Dmitri Kozak - Sputnik Moldova, 1920, 10.08.2021
Moldova și Rusia
Cine l-a invitat pe Kozak la Chișinău – surse
De precizat că reprezentantul special al președintelui rus Dmitri Kozak vine miercuri la Chișinău. După ședința Consiliului Suprem de Securitate, Maia Sandu a declarat că președintele Republicii Moldova este responsabil de politica externă și are prerogative importante pe partea de politică externă și, respectiv, se va întâlni cu Kozak. La această întâlnire vor participa și ali oficiali moldoveni din blocul diplomatic.
Fluxul de știri
0