Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Maia Sandu: Atac dur la adresa Procuraturii Generale

© Sputnik / Mihai CarausMaia Sandu
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 10.08.2021
Abonare
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu a făcut declarații de presă după ședința Consiliului Suprem de Securitate.
CHIȘINĂU, 10 aug - Sputnik. „Procuratura Generală este în vacanță, la propriu și la figurat”. Declarația a fost făcută de președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, după ședința Consiliului Suprem de Securitate, convocat pentru a discuta despre măsurile întreprinse de către organele abilitate pentru prevenirea riscului eschivării persoanelor acuzate de la răspunderea penală în cazurile de corupție mare.
Ședința de constituire a Parlamentului de Legislatura a XI-a - 26 iulie 2021 - Sputnik Moldova, 1920, 05.08.2021
Politică
Maia Sandu, despre așteptările de la noul Guvern și de la Parlament
„Pentru a aborda acest subiect am invitat reprezentanții Procuraturii. Procuratura este în vacanță, și la propriu, și la figurat”, a declarat președintele țării.
Potrivit șefului statului, la ședința CSS s-a prezentat doar un reprezentant al Procuraturii Generale, iar de la Procuratura Anticorupție și Procuratura pentru Combaterea Crimelor Organizate și Cauze Speciale nu a venit nimeni.
Președintele a declarat că organele de drept nu fac nimic ca să-i readucă în țară pe Plahotniuc, Iaralov, Şor şi Botnari. Totodată, Maia Sandu spune că Andronache, Cavcaliuc şi Platon au fost lăsați să plece din țară.

„Avem mai multe cazuri când personaje de abuzuri majore, personaje implicate în ilegalități, în acte de corupție mare, au părăsit Republica Moldova, sunt în căutare internațională. Vedem lipsă de progrese din partea organelor statului Republica Moldova, în special din partea Procuraturii, pentru readucerea și tragerea la răspundere a acestor oameni”, a mai precizat Maia Sandu.

Șeful statului a mai spus că Procuratura Generală nu poate aplica măsuri de restricționare a deplasărilor anumitor persoane din cauza procedurilor. În context, membrii CSS au reiterat importanța respectării legii.
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 10.08.2021
Politică
Kalașnikov, despre felul în care Sandu poate gestiona diferendul transnistrean
„Noi nu înțelegem de ce în cazul unor persoane procedurile nu încurcă, iar în cazuri de corupție mare, procedurile încurcă. Nu am primit argumente convingătoare din partea reprezentantului Procuraturii Generale”, a mai spus șeful statului.
Potrivit Maiei Sandu, reprezentantul Procuraturii nu a dat asigurări că alte persoane implicate în dosare de corupție mare nu vor părăsi teritoriul Republicii Moldova. Mai mult, președintele spune că se vor crea condiții pentru îmbunătățirea cadrului legal în domeniu, astfel încât să se avanseze în anchetarea dosarelor de corupție mare. În context, CSS vine cu recomandări pentru Procuratura Generală, privind acțiunile necesare pentru a reduce asemenea riscuri. Recomandările vor fi publicate pe parcursul zilei pe site-ul Președinției.
Fluxul de știri
0