Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

De astăzi sunt reluate zborurile regulate Moscova – Chișinău

© Sputnik / Максим Богодвид / Accesați arhiva multimediaAvion Rusia
Avion Rusia - Sputnik Moldova, 1920, 09.08.2021
Abonare
Ce trebuie să știți atunci când vreți să plecați la Moscova din Moldova sau când zbori la Chișinău din Federația Rusă.
CHIȘINĂU, 9 aug. - Sputnik. Începând cu data de 9 august 2021, sunt relansate zborurile regulate pe itinerarul Moscova – Chișinău.
Anterior, Ambasada Moldovei în Rusia a venit cu o precizare referitor la intrarea în Federația Rusă.
După cum a menționat misiunea diplomatică, vor exista zboruri regulate de trei ori pe săptămână.
”Ambasada aduce la cunoștința cetățenilor că, modalitatea de intrare legală pe teritoriul Federației Ruse pentru cetățenii moldoveni este în continuare restricționată, cu unele excepții”, a menționat misiunea.

Regulile de intrare în Rusia

Începând cu data de 01 septembrie 2021, cetățenii Republicii Moldova vor fi obligați să prezinte documentul medical în limba rusă sau engleză, care va confirma rezultatul negativ al testului PCR pentru COVID-19, efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea pe teritoriul Federației Ruse, prin intermediul aplicației mobile ”Călătoresc fără COVID-19” ("Путешествую без Covid-19").
Самолет - Sputnik Moldova, 1920, 01.08.2021
Societate
Reguli noi de călătorie pentru moldoveni – în ce țări puteți merge cu pașaport biometric
Ulterior, în termen de trei zile calendaristice de la data sosirii pe teritoriul Federației Ruse, cetățenii Republicii Moldova, în mod obligatori, urmează să efectueze testul PCR pentru COVID-19 și să publice informația despre rezultatul testului pe ”Portalul unic al serviciilor de stat” (”Единый портал и муниципальных услуг”). Până la obținerea rezultatelor testului pentru COVID-19, cetățeanul Republicii Moldova va respecta regimul de autoizolare la locul de reședință. Persoanele vaccinate împotriva COVID-19 în ultimele 12 luni ori care au fost bolnave și s-au tratat împotriva COVID-19 nu sunt scutite de obligația efectuării testului pentru COVID-19 prin metoda reacției în lanț a polimerazei (PCR) în termen de trei zile calendaristice de la data sosirii pe teritoriul Federației Ruse. Mai multe detalii puteți afla aici.

Regulile de intrare în Moldova pentru cetățenii ruși

Noile modificări au intrat în vigoare în conformitate cu decretul Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică din 17 iulie 2021.
Ministerul Sănătății din Moldova a întocmit listele țărilor cu risc epidemiologic crescut sau scăzut de transmitere a COVID-19, clasificate, respectiv, în zone „roșii” și „verzi”, care sunt actualizate la fiecare șapte zile, a explicat misiunea diplomatică .
Международный пункт пропуска Угринов-Долгобичув на украинско-польском участке госграницы - Sputnik Moldova, 1920, 04.08.2021
Societate
Reguli stricte: Important pentru moldovenii care vin din Rusia prin Ucraina
Rusia este inclusă pe lista țărilor din zona „roșie”. Pentru persoanele care sosesc în Republica Moldova din Federația Rusă se va aplica regimul de autoizolare de 14 zile, inclusiv pentru deținătorii pașapoartelor diplomatice și de serviciu.
Excepție fac persoanele care dețin un certificat privind vaccinarea împotriva COVID-19; copii sub șase ani; copii cu vârsta cuprinsă între șase și 18 ani la prezentarea rezultatului negativ al testului PCR pentru COVID-19; persoanele care au un certificat care confirmă prezența anticorpilor la COVID-19; pasagerii în tranzit.
În afară de aceasta, persoanele aflate în regim de autoizolare, indiferent de țara sau zona din care au venit, pot încheia regimul de autoizolare după a șaptea zi dacă fac un test PCR la COVID-19 și rezultatul acestuia este negativ.
Fluxul de știri
0