Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Platon ar fi fugit în Marea Britanie: Un deputat îl acuză pe Stoianoglo de complicitate

© Sputnik / Mihai CarausVeacesla Platon
Veacesla Platon - Sputnik Moldova, 1920, 19.07.2021
Abonare
Deputatul PAS Sergiu Litvinenco a scris într-o postare pe o rețea de socializare că omul de afaceri Veaceslav Platon ar fi fugit în Marea Britanie, unde ar intenționa să ceară azil politic, și l-a acuzat pe procurorul general că ar fi îngăduit acest lucru.
CHIȘINĂU, 19 iul - Sputnik. Controversatul om de afaceri Veaceslav Platon ar fi fugit la Londra, unde ar intenționa să ceară azil politic. Cel puțin asta susține deputatul PAS Sergiu Litvinenco, care l-a acuzat într-o postare pe pagina sa de Facebook pe procurorul general că ar fi părtaș șa această fugă. 
„Este o bătaie de joc că Platon a fost lăsat să părăsească liber Republica Moldova. Or, din câte se știe, acesta figurează în mai multe dosare penale gestionate de procurori, astfel încât cel puțin o interdicție de a părăsi țara era obligatorie. Nu știu ce explicații va găsi și de această dată procurorul general, dar sunt aproape sigur că așa ceva nu se putea face fără acceptul lui”, a scris Litvinenco.
Reacția Procuraturii Generale nu a întârziat să apară. Într-un comunicat de presă, instituția a respins toate acuzațiile aduse lui Alexandr Stoianoglo.
„Procuratura Generală respinge insinuările deputatului Litvinenco, care-l acuză pe Procurorul General că ar fi ”încuviințat” plecarea cetățeanului Platon și-i recomandă să trateze cu atenție și responsabilitate asemenea învinuiri, lipsite de temei”, menționează Procuratura.
De asemenea, Procuratura precizează că desfășurarea normală a procedurilor penale pendinte de la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, este inclusiv în interesul cetățeanului Platon și nu ar fi logic ca acesta să se eschiveze.
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 03.06.2021
Societate
Sandu: Platon va cere sute de milioane despăgubiri de la stat - Ce acuzații îi mai aduce
„Actualmente, nu există vreo lucrare pendinte în care se impunea necesitatea aplicării față de cetățeanul Platon, a vreunei măsuri preventive. Respectiv, în funcție de comportamentul numitului în cadrul procedurilor în curs de desfășurare, Procuratura va reacționa și va propune luarea măsurilor reieșind din cerințele Legii de procedură penală, inclusiv aplicarea măsurilor privative, după caz”, precizează instituția.
Amintim că Veaceslav Platon, condamnat în 2017 la 18 ani de închisoare pentru că ar fi fost implicat în dosarul fraudei bancare, a fost achitat luni, 14 iunie, de către magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani.
Decizia a fost luată după ce Procuratura Generală a renunțat la învinuirile aduse lui Platon și a cerut restituirea dosarului penal pentru reluarea urmăririi penale, în vederea identificării făptuitorului infracțiunilor.
În data de 28 mai, Procuratura Generală a anunțat că renunță la învinuirea adusă lui Veaceslav Platon pe motiv că fapta incriminată nu a fost comisă de către acesta.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0