Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Reguli noi de astăzi pentru moldovenii care revin din Grecia, Turcia sau Franța

© Sputnik / Mihai CarausAeroportul Chișinău
Aeroportul Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 09.08.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
La revenirea în Republica Moldova din state precum Italia, Turcia sau Franța, moldovenii vor fi obligați să stea în carantină.
CHIȘINĂU, 9 aug - Sputnik. Moldovenii care revin acasă din Italia, Franța, Grecia sau Turcia vor trebui să respecte regimul de autoizolare de 14 zile. Lista statelor cu risc epidemiologic sporit de transmitere a COVID-19, clasificate ca zonă roșie, pentru care se impune regimul de autoizolare la traversarea frontierei de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova a fost actualizată. Regula intră în vigoare începând cu ziua de astăzi.
Avion Rusia - Sputnik Moldova, 1920, 09.08.2021
Societate
De astăzi sunt reluate zborurile regulate Moscova – Chișinău
La fel, se impune carantină pentru cei care vin în țară din Irlanda, Olanda, Israel, Rusia și Belarus. Lista se actualizează o dată la 7 zile, în ziua de vineri, și intră în vigoare din ziua de luni a săptămânii viitoare. Indicatorul pentru includere în listă a statelor pentru care se impune regimul de autoizolare la intrarea persoanelor în Republica Moldova reprezintă rata cumulată de incidență a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile care este mai mare de 100 cazuri la 100.000 populație.
Persoanele care traversează frontiera de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova şi vin, direct sau în tranzit, din statele pentru care se impune regimul de autoizolare, vor completa în mod obligatoriu fișa epidemiologică, precum şi vor semna declaraţia pe propria răspundere de a respecta regimul de autoizolare de 14 (paisprezece) zile.
Fluxul de știri
0