Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Fostul șef al IGP Alexandru Pînzari rămâne în arest

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaАлександр Пынзарь Alexandru Pînzari
Александр Пынзарь Alexandru Pînzari - Sputnik Moldova, 1920, 09.08.2021
Abonare
Fostul șef al IGP Alexandru Pînzari rămâne în arest pentru continuarea investigațiilor. Curtea de Apel a respins recursul avocaților.
CHIȘINĂU, 9 aug – Sputnik. Curtea de Apel Chișinău a respins recursurile avocaților unui figurant în dosarul fostei Direcții nr. 5 a MAI, depuse împotriva încheierii Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana.
Asta după ce, la solicitarea procurorilor PCCOCS, prima instanță a dispus aplicarea măsurii arestului preventiv în privința lui Pînzari, care la momentul comiterii faptei ocupa funcții de conducere în IGP al MAI.
Александр Жиздан - Sputnik Moldova, 1920, 02.08.2021
Și Jizdan a fugit din țară? Imagini surprinse la Aeroport
Astăzi, Alexandru Jizdan, secretarul general al Partidului Democrat din Moldova și fostul ministru al Afacerilor Interne, a comentat reținerea lui Alexandru Pînzari, susținând că acesta este nevinovat. Potrivit lui, scopul reținerii lui Pînzari este de a-l denigra.
”Specificul cazului pentru care Alexandru Pînzari a fost arestat, permite unor televiziuni și unor formatori de opinie, în ghilimele, să manipuleze la greu opinia publică”, a spus Jizdan într-o conferință de presă.
Amintim că vineri, 30 iulie, procurorii au efectuate percheziții în automobilul și la domiciliul lui Alexandru Pînzari, iar în urma acestora el a fost reținut.
Fostul șef al IGP este vizat în dosarul ce ține de activitatea angajaților fostei Direcții nr.5 din cadrul Inspectoratului Național de Investigații, pe vremea când activa în calitate de șef al IGP. În urma descinderilor, oamenii legii au ridicat mai multe dispozitive electronice și înscrisuri.
În cadrul aceluiași dosar au fost reținuți șeful Inspectoratului de Poliție a municipiului Bălți, un inspector din cadrul Poliției de Frontieră și președintele Asociației FEA.
Fluxul de știri
0