Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Estonia își va intensifica controalele la frontiera cu Letonia

© REUTERS / Ints Kalninsimagine simbol
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 08.08.2021
Abonare
Autoritățile Estoniei au anunțat că își vor intensifica controalele la frontiera cu Letonia, în contextul problemei migranților ilegali în Lituania, care sosesc de pe teritoriul Belarusului.
CHIȘINĂU, 8 aug – Sputnik. Departamentul poliției și pazei de frontieră a Estoniei a intensificat controlul la frontieră cu Letonia și în porturi, pentru a preveni trecerile ilegale a graniței, în cazul în care țara se va confrunta cu o creștere a fluxului de migranți, a anunțat sâmbătă ministrul de Interne al republicii, Kristian Jaani.
“Am discutat sâmbătă cu ministrul de Interne al Letoniei, cu care am menținut contacte permanente în contextul evenimentelor din Lituania. Luând în considerație că în ultimele zile grănicerii au reținut 38 de persoane care au încercat să traverseze ilegal frontiera belaruso-letonă, am intensificat controlul în regiunile de frontieră ale Estoniei. La ora actuală nu există un flux puternic de migranți în Estonia”, a declarat Jaani portalului postului de radio și TV ERR.
Potrivit locotenent-colonelului de poliție al departamentului pazei de frontieră, Ivo Utsar, patrulele poliției vor efectua verificări aleatorii în toată Estonia. Controale amănunțite vor fi efectuate în porturi, pentru că migranții ilegali ar putea încerca să ajungă în Europa de Nord prin Estonia.
“De asemenea, am expediat patrule suplimentare în zona frontierei estono-letone. Acest lucru presupune că oamenii care circulă în zonele de frontieră vor fi supuși mai des verificărilor de documente, vor fi verificate automobilele, autocarele, camioanele și alte mijloace de transport. În cazul schimbării situației, suntem gata să apelăm la măsuri suplimentare pentru a apăra mai sigur frontiera Estoniei dacă va fi necesar”, a subliniat Utsar.
Служба на пограничной заставе Брест в Белоруссии - Sputnik Moldova, 1920, 07.08.2021
Internațional
Belarusul își concentrează trupe suplimentare la frontiera cu Lituania
Anterior Lituania anunțase că se confruntă cu un flux major de imigranți ilegali, care sosesc de pe teritoriul Belarusului. De la începutul anului, în această republică baltică din Belarus au pătruns peste 4 mii de migranți ilegali. Oficialii Lituaniei susțin că această creștere a valului de migranți reprezintă “o agresiune de tip hibrid a regimului belarus”.
Liderul belarus, Aleksandr Lukașenko, a declarat la rândul său că republica nu intenționează să mai controleze fluxul de migranți spre țările UE. Potrivit lui, Minskul nu mai dispune de suficiente resurse din cauza sancțiunilor impuse de Occident.
Fluxul de știri
0