Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Belarusul își concentrează trupe suplimentare la frontiera cu Lituania

© Sputnik / Егор Еремов / Accesați arhiva multimediaСлужба на пограничной заставе "Брест" в Белоруссии
Служба на пограничной заставе Брест в Белоруссии - Sputnik Moldova, 1920, 07.08.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Autoritățile belaruse anunță desfășurarea unor trupe suplimentare la frontieră cu Lituania, în contextul crizei migranților.
BUCUREȘTI, 7 aug – Sputnik. Belarusul a desfășurat rezerve mobile tactice ale trupelor de grăniceri de-a lungul întregului segment al frontierei cu Lituania, echipați suplimentar pentru îndeplinirea sarcinilor stabilitate, a declarat vineri agenției RIA Novosti purtătorul de cuvânt al Comitetului de Stat de Grăniceri, Anton Bîcikovski.
Pe 4 august, Bîcikovski comunicase agenției că noaptea la frontieră cu Lituania a fost descoperit un migrant într-o stare fizică gravă, care ulterior a decedat. Bărbatul era cetățean al Irakului.
Spania: O navă cu migranți s-a scufundat în largul coastei Lanzarote - Sputnik Moldova, 1920, 18.06.2021
Video
Spania: O navă cu migranți s-a scufundat în largul coastei Lanzarote
„De-a lungul întregului segment al frontierei cu Lituania sunt utilizate rezervele mobile tactice ale grupurilor și detașamentelor de grăniceri, echipați suplimentar pentru îndeplinirea sarcinilor stabilite. Luând în considerație situația creată, când partea lituaniană transportă în mod organizat la frontiera noastră străini, care încearcă să obțină azil în statele Uniunii Europene, precum și în scopul neadmiterii unor provocări din partea Lituaniei, serviciile de grăniceri au mobilizat toate forțele și mijloacele necesare pentru prevenirea violării frontierei Republicii Belarus”, a declarat Bîcikovski.
În ultimul timp, Lituania declară despre o creștere a numărului de migranți ilegali reținuți la frontieră cu Belarus, motiv pentru care autoritățile țării au anunțat pe 2 iulie situație extremă. Potrivit ultimelor date, peste 4 mii de migranți ilegali au fost reținuți la frontieră cu Belarus de la începutul acestui an. La rândul său, Lukașenko a declarat că Minsk nu dispune de resurse și mijloace pentru reținerea migranților din cauza sancțiunilor impuse de Occident.
Президент Белоруссии Александр Лукашенко - Sputnik Moldova, 1920, 02.07.2021
Politică
Lukașenko a dispus să fie închisă în totalitate frontiera cu Ucraina
În ultimele zile situația de la frontiera belaruso-lituaniană s-a agravat. Grănicerii belaruși au declarat în mai multe rânduri că partea lituaniană expulzează cu forța migranții în țara vecină, mulți dintre care sunt cetățeni ai Irakului și au pe corpuri urme de violență.
În legătură cu afirmațiile autorităților de la Minsk despre decesul unui migrant din Irak, ministrul de Externe al Lituaniei, Gabrielius Landsbergis, a declarat că niciun migrant nu a fost rănit în Lituania și nu au fost utilizate focuri de armă.
Fluxul de știri
0