Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Motivul pentru care turiștii aleg stațiunile din sudul Rusiei

© Sputnik / Alexander Vilf / Accesați arhiva multimediaSochi
Sochi - Sputnik Moldova, 1920, 07.08.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
În timp ce majoritatea stațiunilor turistice din lume au fost puternic afectate de pandemia de Covid-19 și de restricțiile ulterioare, o zonă din Rusia a prosperat, înregistrând o creștere uriaşă a veniturilor din turism.
BUCUREŞTI, 7 aug – Sputnik, Doina Crainic. Potrivit cotidianului din Moscova specializat pe domeniul afacerilor RBK, din mai-iunie 2021, regiunea din sudul Rusiei Krasnodar a înregistrat o creștere estimată de 34% față de vara anului 2019, veniturile ajungând acum la aproape jumătate de miliard de dolari.
Работа на высоте - Sputnik Moldova, 1920, 06.08.2021
Coronavirus
Au fost actualizate alertele de călătorie: Care sunt regulile de intrare în alte țări
În regiune se află unele dintre cele mai populare stațiuni de pe litoral din Rusia, printre care Anapa, Gelendzhik și, cea mai cunoscută, Sochi. Anul acesta, turiștii s-au adunat în număr mare în aceste zone de pe coasta Mării Negre, alegându-le în locul destinațiilor străine, mulți oameni fiind nemulţumiţi de neplăcerile pe care le aduc călătoriile internaționale în timpul pandemiei. În regiunea Krasnodar au venit 6,1 milioane de turiști în prima jumătate a anului 2021, însemnând cu 16% mai mult decât în aceeași perioadă din 2019.
Creșterea popularității turismului intern a dus și la creșterea prețurilor. În luna iunie, costul mediu pentru o cameră la un hotel de 4 sau 5 stele de-a lungul coastei Soci a ajuns la 14.200 de ruble pe noapte (195 dolari), însemnând o creștere de 63% față de iunie 2019.
Totuşi, în ciuda primelor șase luni pozitive din 2021, situaţia ar putea să se înrăutăţească pentru regiunea Krasnodar. De la 1 august, hotelurilor din zonă li s-a interzis să primească turiști fără certificat de vaccinare. Maia Lomidze, directorul executiv al Asociației Operatorilor de Turism din Rusia, a spus că noua cerință a dus la scăderea vânzărilor de peste cinci ori, determinând chiar unele hoteluri să se închidă.
Vama Palanca - Sputnik Moldova, 1920, 06.08.2021
Societate
Veți sta în carantină dacă reveniți din aceste țări: Lista actualizată
În interiorul Rusiei, nu doar regiunea Krasnodar a beneficiat de reducerea călătoriilor internaționale. În luna mai a acestui an, în timpul sărbătorilor prelungite de o săptămână, jumătate de milion de turiști au vizitat Crimeea. Scriind pe rețelele de socializare, Serghei Aksionov, preşedintele Republicii Crimeea, a spus că 520.000 de persoane au vizitat Crimeea în perioada 29 aprilie-10 mai, ceea ce înseamnă un procent cu 72% mai mare decât 2019, potrivit RT.
Fluxul de știri
0