Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Au fost actualizate alertele de călătorie: Care sunt regulile de intrare în alte țări

© Sputnik / Mihai CarausРабота на высоте
Работа на высоте - Sputnik Moldova, 1920, 06.08.2021
Abonare
Ministerul Afacerilor Externe anunță că au fost actualizate alertele de călătorie pentru mai multe state. Vedeți mai jos care sunt regulile de intrare în alte țări.
CHIȘINĂU, 6 aug - Sputnik. Unele state și-au actualizat regulile de intrare în țară, iar Ministerul Afacerilor Externe anunță despre modificările făcute de autorități.
România a emis joi o hotărâre prin care a fost prelungită starea de alertă pe teritoriul țării vecine începând cu data de 11 august 2021. Astfel, măsura carantinei se instituie pentru cetățenii străini și apatrizii care sosesc în România, indiferent de zona din care vin (verde, galbenă sau roșie), inclusiv din Republica Moldova, pentru o perioadă de 14 zile. Sunt scutite de autoizolare persoanele au deja peste zece zile de când s-au vaccinat cu ambele doze, precum și cele care au avut COVID-19 în ultimele 180 de zile.
O parte a fortificațiilor din Mdina, Malta - Sputnik Moldova, 1920, 13.07.2021
Societate
Aceasta este prima țară din lume care va primi doar turiști vaccinați
Federația Rusă - Începând cu 1 septembrie 2021, cetățenii Republicii Moldova vor fi obligați să prezinte documentul medical (în limba rusă sau engleză), care va confirma rezultatul negativ al testului PCR pentru COVID-19, efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea pe teritoriul Federației Ruse, prin intermediul aplicației mobile "Путешествую без Covid-19".
Ulterior, în termen de trei zile calendaristice de la data sosirii pe teritoriul Federației Ruse, cetățenii Republicii Moldova, în mod obligatori, urmează să efectueze testul PCR pentru COVID-19 și să publice informația despre rezultatul testului pe ”Единый портал и муниципальных услуг”. Până la obținerea rezoltatelor testului pentru COVID-19, cetățeanul Republicii Moldova va respecta regimul de autoizolare la locul de reședință. Persoanele vaccinate împotriva COVID-19 în ultimele 12 luni ori care au fost bolnave și s-au tratat împotriva COVID-19 nu sunt scutite de obligația efectuării testului pentru COVID-19 prin metoda reacției în lanț a polimerazei (PCR) în termen de trei zile calendaristice de la data sosirii pe teritoriul Federației Ruse.
În Ucraina a fost instituită carantină adaptivă până la data de 31 august 2021. Astfel, cei care vor să meargă în țara vecină vor fi impuși să instaleze în telefonul său mobil aplicația serviciului electronic ucrainean „Acasă” și să se autoizoleze pe o perioadă de 10 zile, care se începe la 72 de ore după trecerea hotarului. Excepție vor face doar cei vaccinați cu ambele doze de vaccin, iar cei sosiți din Federația Rusă și Republica India vor fi obligați să stea în carantină.
Mai multe detalii despre regulile de intrare în alte state le puteți vedea AICI.
Fluxul de știri
0