Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Moldova sub ape: Zeci de gospodării, inundate în urma ploilor torențiale de vineri

© Photo : Facebook / Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAIIntervenția salvatorilor la pomparea apei din gospodării
Intervenția salvatorilor la pomparea apei din gospodării - Sputnik Moldova, 1920, 07.08.2021
Abonare
În urma precipitaţiilor abundente care au avut loc pe teritoriul ţării a fost nevoie de intervenţia salvatorilor pentru pomparea apelor din mai multe gospodării din ţară.
CHIȘINĂU, 7 aug – Sputnik. Zeci de gospodării inundate și copaci doborâți sunt consecințele ploii torențiale de ieri care s-a abătut peste toată țara. În ultimele 24 de ore, salvatorii și pomperii au intervenit în 17 cazuri pentru a înlătura arborii doborâți la pământ de vântul puternic, în raioanele Ștefan Vodă, Dubăsari, Cimișlia, Strășeni, dar și în municipiul Chișinău.
Поваленные ветром деревья повредилив кишиневе автомобили - Sputnik Moldova, 1920, 06.08.2021
Societate
Drumuri inundate și mașini avariate: Consecințele ploilor de astăzi - FOTO
În Capitală pompierii au fost solicitați în mai multe cazuri pentru înlăturarea copacilor și crengilor prăbușite pe carosabil și mașini.
De ajutorul salvatorilor a fost nevoie și pe strada Doina şi Ion Aldea-Teodorovici 11/1, unde un arbore a căzut peste un automobil marca Nissan. Pe strada Octavian Goga 26 a fost înlăturat un copac căzut peste carosabil și peste o mașină marca Kia.
Totodată, angajații IGSU au intervenit pentru a tăia crengile de pe firele electrice a unui troleibuz pe strada Alexandr Puşkin 4.
Pompierii au efectuat 30 de intervenții de pompare a apei din beciurile și subsolurile din mai multe gospodării, care au fost inundate în urma precepitațiilor abundente în raioanele Hîncești, Cimișlia, Orhei, Anenii Noi, Dubăsari, Strășeni, Ialoveni, Leova, Criuleni, precum și în municipiul Chișinău.
Ploile abundente au înnămolit mai multe drumuri din țară - Sputnik Moldova, 1920, 07.08.2021
Societate
FOTO - Intemperia a făcut ravagii în țară: Copaci doborâți la pământ și drumuri înnămolite
În raionul Hâncești, satul Pogănești, pompierii au evacuat 520 de tone de apă din subsolurile a șapte gospodării și 95 de tone de apă din subsolurile a două case de locuit din localitatea Bălceana.
De asemenea, salvatorii au fost solicitați pentru evacuarea apei și din beciurile caselor de locuit la Strășeni. Aici, angajații IGSU au pompat circa 300 tone de apă. Iar, la Ialoveni, localitatea Cigîrleni, s-au efectuat lucrări de pomparea apei în volum de 60 de tone din subsolurile a trei gospodării.
În comuna Trușeni din Capitală pompierii au pompat 25 tone de apă dintr-un beci, dar și din subsolul unei case de locuit în volum de 50 de tone.
Inundații, viituri, ploi în România - Sputnik Moldova, 1920, 06.08.2021
Acesta e chiar potopul: Noapte în plină zi în Capitală - furtună
Potrivit datelor prezentate de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, în ultimele 24 de ore, salvatorii și pompierii au intervenit în 116 situații de risc.
Fluxul de știri
0