Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Un alt virus se răspândește în rândul copiilor

© Sputnik / Mihai CarausJucării
Jucării - Sputnik Moldova, 1920, 06.08.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
În SUA și Noua Zeelandă s-a înregistrat o creștere a cazurilor de infectare cu virusul respirator sincițial (VRS). Potrivit unui grup de experți din Noua Zeelandă, lockdown-urile au dus la „subexpunerea” la germeni, ceea ce a făcut copiii mai vulnerabili.
BUCUREŞTI, 6 aug – Sputnik, Doina Crainic. Lockdown-urile au făcut copiii mai vulnerabili la bolile respiratorii. În acest mod explică experţii creșterea uriaşă a numărului de cazuri de virus respirator sincițial (VRS) la copiii din America și Noua Zeelandă.
New York Times, citând Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA, a relatat despre creșterea numărului de cazuri în mai multe state americane, precum Texas, Florida, Louisiana și Oklahoma, începând din iunie.
Tânără cu mască, SUA - Sputnik Moldova, 1920, 01.08.2021
Coronavirus
Un nou ”epicentru” de răspândire a coronavirusului
Același fenomen a fost înregistrat în Noua Zeelandă, unde este în prezent iarnă. Potrivit experților din Noua Zeelandă, închiderile și măștile au condus la o „subexpunere” a copiilor la agenții patogeni, ceea ce a făcut copiii mai vulnerabili la acest tip de virus.
De asemenea, după cum a explicat, pentru Corriere della Sera, profesorul Fabio Midulla, profesor titular de pediatrie la Sapienza și șef al camerei de urgență pediatrică de la Policlinico Umberto I, este vorba de un virus foarte frecvent, care reprezintă 20% din totalul infecțiilor respiratorii care afectează în fiecare an copiii sub cinci ani.
Zeci de preoți protestează în centrul Capitalei împotriva vaccinării obligatorii - Sputnik Moldova, 1920, 03.08.2021
Coronavirus
FOTO - Sunt contra vaccinării obligatorii: Zeci de preoți protestează în centrul Capitalei
Printre grupurile cu cel mai mare risc este cel al nou-născuților. Infecția poate duce la bronșiolită, naşteri premature, boli cronice la copii și patologii la persoanele în vârstă. Inițial simptomele sunt cele ale unei răceli obișnuite, însă, după aproximativ 72 de ore, pot începe să apară probleme de respirație.
„În unele cazuri trebuie administrat oxigen, iar în alte cazuri se ajunge chiar și la ventilație neinvazivă, deci copilul trebuie spitalizat în terapie intensivă”, a explicat pentru Corriere medicul expert în bolile respiratorii ale copilăriei.
Boala se vindecă în general cu spălări nazale și hidratare, în cazul în care micuţii pacienți nu pot să se hrănească suficient din cauza congestiei căilor respiratorii.
În Europa, în special în Spania, s-a înregistrat la jumătatea lunii mai un vârf al cazurilor.
Potrivit specialistului, citat de Sputnik Italia, în septembrie-octombrie, odată cu redeschiderea şcolilor, când VRS va începe să circule din nou, s-ar putea înregistra cazuri mai grave.
Fluxul de știri
0