Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Moldova, în beznă: Crește numărul localităților fără lumină

© Pixabay / PexelsЛампочка
Лампочка - Sputnik Moldova, 1920, 06.08.2021
Abonare
Ploile abundente de astăzi au lăsat fără lumină aproape 100 de localități din țară.
CHIȘINĂU, 6 aug - Sputnik. Potrivit informațiilor preliminare, la ora 14:00, numărul localităților afectate a crescut până la 95, față de 43 de la ora 9:00.
Cele mai afectate raioane sunt Criuleni, Strășeni, Orhei, Telenești, Călărași, Ialoveni, Căușeni, Ștefan Vodă, Anenii Noi, Hâncești, Comrat, Cantemir și Leova, de asemenea unele sate din suburbia municipiului Chișinău.
Fulger - Sputnik Moldova, 1920, 06.08.2021
Societate
Zeci de localități din țară - fără lumină după intemperia de noaptea trecută
Continuă să parvină avize de la consumatori privind rupturi de conductoare, fapt pentru care, din motive de securitate, sunt operate deconectări supravegheate a punctelor vizate până la remedierea defecțiunilor.
În acest context, oamenii sunt îndemnați să:
ocolească și să nu atingă conductoarele electrice căzute avariat la pământ sau care atârnă accidental de pe piloni și copaci;
să nu intervină în instalațiile electrice, deoarece există pericolul de electrocutare;
să nu lase fără supraveghere copii, verificați atent locul aflării lor sub aspectul securității electrice;
să le ceară să comunice imediat unui adult despre orice conductor suspect pentru a transmite informația respectivă operatorului de distribuție a energie electrice sau dacă sunt suficient de maturi să o facă personal cu maximă responsabilitate, oferind serviciului Oficiului telefonic de 24 de ore toate datele solicitate, inclusiv cele de contact.
să țineți legate animalele domestice și cele de companie pentru a evita contactul lor cu fire electrice aflate avariat la sol.
Fluxul de știri
0