Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Zeci de localități din țară - fără lumină după intemperia de noaptea trecută

CC0 / Pixabay / SturmjaegerTobi / Fulger
Fulger - Sputnik Moldova, 1920, 06.08.2021
Abonare
Ploaia torențială și vântul puternic au făcut prăpăd în toată țara. Zeci de localități au rămas fără lumină.
CHIȘINĂU, 6 aug – Sputnik. Intemperia de noaptea trecută a făcut ravagii în toată țara. Echipele de salvatori și pompieri au intervenit în mai multe cazuri pentru înlăturarea și tăierea crengilor doborâte de rafalele de vânt.
”Astfel de intervenții au fost înregistrate în localitățile din raioanele: Briceni, Edineț, Dondușeni, Leova”, este menționat în comunicatul emis de IGSU.
Totodată, salvatorii au intervenit la deblocarea șoselelor de copacii doborâți de vânt puternic în localitățile Corjeuți și Criva, raionul Briceni, Vișoara și Alexăndreni, raionul Edineț. Asemenea misiuni au fost efectuate în raionul Dondușeni, localitatea Ariorești, precum și pe traseul de ocolire a orașului Dondușeni.
Inundații, viituri, ploi în România - Sputnik Moldova, 1920, 06.08.2021
Acesta e chiar potopul: Noapte în plină zi în Capitală - furtună
Salvatorii au fost solicitați și în satul Cneazevca din raionul Leova, unde un copac s-a prăbușit peste o casă de locuit.
În urma ploilor torențiale cu grindină și vânt puternic, către ora 10:00, 41 de localități din Găgăuzia și 11 raioane, printre care Criuleni, Telenești, Nisporeni, Căușeni, Anenii Noi, Hâncești, Cahul, Cimișlia, Basarabeasca, Leova și Ocnița sunt parțial deconectate de la energia electrică.
”De către echipele specializate din cadrul furnizorilor de energie electrică se întreprind măsuri de reconectare”, este menționat în comunicatul emis de IGSU.
Fluxul de știri
0