Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Deputații au votat componența delegațiilor Parlamentului

© Public Domain / Parlamentul Republicii Moldova Депутаты парламента Молдовы рассматривают вотум доверия правительству Гаврилицы

Депутаты парламента Молдовы рассматривают вотум доверия правительству Гаврилицы - Sputnik Moldova, 1920, 06.08.2021
Abonare
În cadrul ședinței extraordinare a Parlamentului, deputații au votat componența nominală a delegațiilor Legislativului la organizațiile parlamentare internaționale și la organizațiile parlamentare bilaterale.
CHIȘINĂU, 6 aug - Sputnik. Cu votul majorității parlamentare, deputații au aprobat componența delegațiilor. Astfel, șeful delegației la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) va fi deputatul PAS Ion Groza.
Deputatul Mihai Popșoi va fi copreședintele Comitetului Parlamentar de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană. La Adunarea Parlamentară a Parteneriatului Estic (EURONEST), în calitate de șef al delegației va fi deputatul PAS Dumitru Alaiba.
Totodată, s-a decis ca șeful delegației la Adunarea Parlamentară a Cooperării Economice la Marea Neagră să fie Igor Dodon. Deputatul PAS Lilian Carp va fi șeful delegației la Adunarea Parlamentară a OTAN.
Deputați în Parlamentul Republicii Moldova  - Sputnik Moldova, 1920, 06.08.2021
Politică
Biroul permanent al Parlamentului mai are un membru: Din ce fracțiune este
În calitate de președinte al Grupului național la Uniunea Interparlamentară (UIP) a fost desemnată Zinaida Greceanîi. Șeful delegației la Adunarea Interparlamentară a Țărilor Membre ale CSI (AIP CSI) va fi deputatul PAS Vladimir Bolea. La fel, Bolea va fi și șeful delegației la Adunarea Parlamentară a OSCE.
Adunarea Parlamentară a Francofoniei va fi reprezentată de președintele secției moldovenești, deputatul PAS Doina Gherman. Totodată, deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor Alexandr Suhodolski a fost desemnat șeful delegației la Adunarea Parlamentară a Statelor Membre ale Procesului de Cooperare în Europa de Sud-Est (SEECP).
Memrii Cabinetului de Miniștri condus de Natalia Gavriliță - Sputnik Moldova, 1920, 06.08.2021
Politică
Ultima oră: Guvernul Gavrilița a fost învestit
Deputatul PAS Radu Marian a fost ales șeful delegației la Adunarea Parlamentară a GUAM. Dimensiunea Parlamentară a Inițiativei Central Europene va fi reprezentată de șeful delegației, deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor Petru Burduja.
Tot astăzi, a fost aprobată componența nominală a delegațiilor Parlamentului Republicii Moldova la organizații parlamentare bilaterale.
În cadrul ședinței, deputații fracțiunii Partidului Politic „ȘOR” s-au arătat nemulțumiți de felul cum au fost repartizate delegațiile și au propus ca acest proiect de lege să fie votat într-o altă ședință, după ce se vor discuta unele schimbări, dar majoritatea deputaților nu au susținut inițiativa.
Fluxul de știri
0