Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Va fi sau nu Anatol Țăranu ambasador la Moscova - Iată ce spune chiar el

© Sputnik / Mihai CarausAnatol Țăranu
Anatol Țăranu - Sputnik Moldova, 1920, 05.08.2021
Abonare
Analistul politic Anatol Țăranu dezminte informațiile apărute în spațiul public privind candidatura sa la funcția de ambasador al Republicii Moldova în Federația Rusă, după ce Vladimir Golovatiuc a fost rechemat de la Moscova.
CHIȘINĂU, 5 aug - Sputnik. După ce Ministerul de Externe a solicitat rechemarea de la Moscova a ambasadorului Vladimir Golovatiuc, în spațiul public au apărut informații precum că Anatol Țăranu, care a mai fost anterior ambasador al Republicii Moldova în Federația Rusă, ar fi candidatul pentru această funcție. Întrebat despre aceasta în studioul Sputnik Moldova, Țăranu a dezmințit informațiile, spunând că sunt doar speculații.
„Această știre este o speculație de presă. Nimic substanțial, nimic serios, a fost inventată și suptă din deget. Niciodată nu am fost abordat pe acest domeniu. Pot să vă spun că eu, în mare, mă conduc de principiu că într-o apă nu se intră de două ori. Cred că sunt suficienți oameni calificați care ar putea să reprezinte Republica Moldova la Moscova și nu văd de ce ar trebui să discut despre acest lucru în public”, a precizat Anatol Țăranu.
Vladimir Golovatiuc - Sputnik Moldova, 1920, 03.08.2021
Politică
Vladimir Golovatiuc ar putea fi demis: MAEIE solicită rechemarea
Precizăm că Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a elaborat proiectul hotărârii de Guvern care vizează rechemarea din funcție a ambasadorului Republicii Moldova la Moscova, Vladimir Golovatiuc. El este învinuit de o angajată a Ambasadei Republicii Moldova la Moscova de hărțuire sexuală.
Ambasadorul Republicii Moldova în Federația Rusă a fost rechemat pentru consultări și evaluarea activității misiunii diplomatice de către Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene.
Aminti că Golovatiuc a fost deputat din partea Partidului Socialiștilor și a fost numit ambasador la Moscova în decembrie 2020.
Fluxul de știri
0