Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Moldovenii vor beneficia în continuare de regimul fără vize în UE

© Photo : AgoraMoldova UE
Moldova UE - Sputnik Moldova, 1920, 05.08.2021
Abonare
Moldovenii vor continua să beneficieze de regim fără vize cu spațiul Schengen. Comisia Europeană a declarat că țara noastră îndeplinește în continuare condițiile regimului fără vize în UE.
CHIȘINĂU, 5 aug - Sputnik. Comisia Europeană a publicat un raport, în care a constatat că Republica Moldova continuă să îndeplinească criteriile aferente regimului fără vize cu Uniunea Europeană. Astfel, în cel de-al patrulea raport privind Mecanismul Uniunii Europene de suspendare a regimului fără vize este precizat că moldovenii vor beneficia în continuare de regimul fără vize cu statele din spațiul Schengen.
Miniștrii de externe Aureliu Ciocoi și Dmytro Kuleba - Sputnik Moldova, 1920, 03.08.2021
Kievul spune cum Moldova i-ar putea fi de folos UE și SUA
Potrivit Ministerului de Externe, raportul publicat de Comisia Europeană conține o evaluare complexă a implementării criteriilor care au stat la baza abolirii de către Uniunea Europeană a regimului de vize pentru perioada anului 2020. Totodată, Comisia Europeană a venit și cu câteva recomandări. Printre acestea se numără continuarea informării populației despre regimul de vize, dar și aprobarea strategiei și a planului de acțiuni pentru reforma justiției și combaterea corupției.
„Printre recomandările formulate se regăsește consolidarea eforturilor de prevenire și combatere a spălării banilor prin adoptarea actelor normative de punere în aplicare a legii privind sancțiunile pentru încălcările în domeniul prevenirii spălării banilor, (...) stabilirea noului mecanism de recuperare a activelor fraudate și finalizarea investigării fraudei bancare din 2014”, este menționează în comunicatul de presă al MAEIE.
Certificat de vaccinare electronic - Sputnik Moldova, 1920, 28.07.2021
Coronavirus
Moldovenii încă nu pot călători în toate țările UE cu certificatele digitale de vaccinare
Ministerul de Externe a precizat că, în premieră, Comisia Europeană a introdus în lista recomandărilor specifice pentru fiecare stat vizat de raport, inclusiv pentru Republica Moldova, îndemnul de a alinia politicile acestora în domeniul vizelor, în special în ceea ce ține de țările terțe care prezintă risc de imigrație ilegală sau risc de securitate pentru Uniunea Europeană. Ministerul de resort a precizat că a luat act de recomandările Comisiei și că va continua cooperarea cu reprezentanții Comisiei Europene pentru a pune în aplicare toate recomandările.
Este de menționat că în cei șapte ani de când a intrat în vigoare regimul fără vize, 2 376 731 de moldoveni cu pașapoarte biometrice au beneficiat de regimul dat și au călătorit în Uniunea Europeană de 9 121 544 de ori.
Fluxul de știri
0