Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Floarea minune care va ajuta la tratarea COVID-19

CC BY 2.0 / digital cat / Nigella Sativa / Растение Nigella sativa (Чернушка посевная)
Растение Nigella sativa (Чернушка посевная) - Sputnik Moldova, 1920, 05.08.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Oamenii de știință australieni consideră că planta Nigella sativa ar putea fi un nou remediu în lupta împotriva coronavirusului.
BUCUREȘTI, 4 aug - Sputnik, Ion Pelin. Planta Nigella sativa (Nigella sativa) din Africa de Nord și Asia de Vest poate fi utilă în tratamentul COVID-19, scrie revista Clinical and Experimental Pharmacology and Physiology.
Se menționează faptul că planta conține timochinonă, care este capabilă să se lege de proteina S a coronavirusului și să prevină dezvoltarea infecției pulmonare.
„Această substanță are și capacitatea de a bloca furtuna de citokine care apare la pacienții grav bolnavi spitalizați cu COVID-19”, a declarat autorul principal al studiului, profesorul Kaniz Fatima Shad al Universității Catolice Australiene (ACU).
Experții au identificat și alte proprietăți benefice ale timochinonei. În special, ajută la tratamentul hipertensiunii arteriale, al colesterolului ridicat, al diabetului zaharat și s-a dovedit a fi eficientă și în uciderea Stafilococului auriu.
În plus, ca agent antiinflamator, această plantă ajută pacienții cu rinită alergică și sinuzită, eczeme și osteoartrita.
vaccinare - Sputnik Moldova, 1920, 04.08.2021
Coronavirus
Când vor fi vaccinați anti COVID-19 minorii din Moldova: Anunțul Ministerului Sănătății
Oamenii de știință australieni au descoperit că unele persoane au folosit semințe de Nigella sativa de secole ca remediu tradițional pentru o varietate de afecțiuni, inclusiv inflamații și infecții.
Fluxul de știri
0