Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Când vor fi vaccinați anti COVID-19 minorii din Moldova: Anunțul Ministerului Sănătății

© Sputnik / Mihai Carausvaccinare
vaccinare - Sputnik Moldova, 1920, 04.08.2021
Abonare
În următoarea perioadă, în Republica Moldova ar putea fi vaccinați împotriva COVID-19 și minorii.
CHIȘINĂU, 4 aug – Sputnik. Specialiștii în sănătate iau în calcul posibilitatea ca minorii din țara noastră să fie vaccinării anti COVID-19. Deocamdată, însă acest lucru este imposibil, întrucât țara noastră nu dispune de suficiente stocuri de vaccin. Despre asta a comunicat epidemiologul Veaceslav Guțu în cadrul unei conferințe de presă.
”Organizația Mondială a Sănătății deja recomandă vaccinarea copiilor cu vârstele cuprinse între 12-16 ani și anume cu serurile Pfizer și Moderna. Republica Moldova până la moment nu a recomandat acest aspect din considerentul că sunt stocuri insuficiente de vaccin”, a comunicat Veaceslav Guțu.
Vaccin AstraZeneca - Sputnik Moldova, 1920, 03.08.2021
Coronavirus
Stocul de vaccin AstraZeneca din țara noastră, practic epuizat: Nu toți vor primi rapelul
Epidemiologul a mai menționat că, odată cu recepționarea lotului de 700 de mii de doze de vaccin Pfizer, achiziționat de Ministerul Sănătății, specialiștii vor analiza posibilitatea de a include în planul național de imunizare anti-COVID-19 și vaccinarea minorilor.
Amintim că până în prezent în Republica Moldova s-au administrat 1 051 038 de doze de vaccin anti-COVID-19.
Fluxul de știri
0