Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Stocul de vaccin AstraZeneca din țara noastră, practic epuizat: Nu toți vor primi rapelul

© Inquam Photos / OCTAV GANEAVaccin AstraZeneca
Vaccin AstraZeneca - Sputnik Moldova, 1920, 03.08.2021
Abonare
Ministerul Sănătății a oferit informații privind stocurile de vaccin anti-COVID disponibile în Republica Moldova.
CHIȘINĂU, 3 aug - Sputnik. Stocul de vaccin AstraZeneca din țara noastră este practic epuizat, iar dozele rămase sunt mai puține decât cele necesare pentru efectuarea rapelului cetățenilor în luna august. Despre asta a anunțat secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Denis Cernelea, în cadrul unei conferințe de presă.
”Din toate loturile recepționate care constituie 513 600 au fost administrate deja 98,5%... Sunt mai puține decât cele necesare pentru efectuarea rapelului în luna august”, a comunicat Denis Cernelea.
Specialistul în sănătate a subliniat că în august și septembrie, țara noastră va recepționa donații de vaccinuri AstraZeneca din partea Letoniei și Lituaniei.
”Pe parcursul lunii august și lunii septembrie vom recepționa donații din partea țării Letone 30 de mii de vaccinuri AstraZeneca și Lituaniei 26 500, cu termen de valabilitate cel puțin trei luni. În acest sens au fost deja semnate actele necesare trilaterale”, a menționat Cernelea.
AstraZeneca - Sputnik Moldova, 1920, 03.08.2021
Coronavirus
Peste 50 de mii de doze de vaccin AstraZeneca urmează să ajungă în Moldova
Totodată, secretarul de stat al Ministerului Sănătății a menționat că Republica Moldova a reușit să utilizeze toate dozele de AstraZeneca înainte de expirarea termenului de valabilitate a acestora.

”De menționat că 250 de mii de vaccinuri au avut termen de valabilitate până la 31 iulie. Toate aceste doze de vaccin au fost administrate până la expirarea termenului de valabilitate. Doar puținele doze de vaccin care au rămas AstraZeneca au termenul de valabilitate până la sfârșitul lunii august”, a spus Denis Cernelea.

În Republica Moldova au fost administrate 1 051 038 mii de doze de vaccin anti-COVID, ceea ce reprezintă o rată de imunizare de 18 la sută. Rapelul a fost administrat la 499 614 persoane.
Potrivit Ministerului Sănătății, din totalul vaccinurilor recepționate de către țara noastră, stocurile de ”Sputnik V” au fost epuizate în proporție de 95,7%, Pfizer – în jur de 62%, Sinovac – peste 80%, iar cu Johnson & Johnson s-au imunizat 65 mii de persoane.
Fluxul de știri
0