Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Recunoașterea vaccinului ”Sputnik V” în San Marino nu are nicio relevanță – analist

© Inquam Photos / Inquam Photos / Melinda NagyVaccinul Sputnik V
Vaccinul Sputnik V - Sputnik Moldova, 1920, 04.08.2021
Abonare
Politologul a comentat informația că certificatele de vaccinare din San Marino au devenit valabile în întreaga Uniune Europeană și în țările spațiului Schengen.
CHIȘINĂU, 4 aug - Sputnik. Comisia Europeană recunoaște certificatele cu privire la imunizare emise în San Marino, a declarat Fondul Rus de Investiții Directe (RDIF) pe contul oficial de Twitter al ”Sputnik V”.
Vaccinul Sputnik V pe fonul flagului Uniunii Europene - Sputnik Moldova, 1920, 03.08.2021
Coronavirus
UE recunoaște certificatele de vaccinare din San Marino, unde este utilizat ”Sputnik V”
Situația privind certificarea vaccinului rusesc ”Sputnik V” este dictată de considerente politice, care sunt determinate nu atât de membrii UE, cât de marile companii farmaceutice transnaționale care au dezvoltat vaccinuri – concurente ale ”Sputnik V”. Opinia a fost exprimată de politologul Maxim Jarov la radio Sputnik.
„Faptul că Uniunea Europeană recunoaște vaccinarea cu ”Sputnik V” în San Marino nu înseamnă absolut nimic. Deocamdată nu este cazul să vorbim despre standarde duble deoarece populația din San Marino este prea puțin numeroasă pentru a face concluzii de mare perspectivă"- consideră expertul.
În concluzie, Jarov a remarcat importanța recunoașterii certificatului valabil de vaccinare cu „Sputnik V” de către vreo țară europeană așa ca Slovacia. Anume acesta va fi un pas considerabil înainte și o victorie a vaccinului rusesc.
Fluxul de știri
0