Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

UE recunoaște certificatele de vaccinare din San Marino, unde este utilizat ”Sputnik V”

© REUTERS / DADO RUVICVaccinul Sputnik V pe fonul flagului Uniunii Europene
Vaccinul Sputnik V pe fonul flagului Uniunii Europene - Sputnik Moldova, 1920, 03.08.2021
Abonare
Uniunea Europeană recunoaște valabile certificatele de vaccinare din San Marino, țară în care populația a fost vaccinată preponderent cu ”Sputnik V”.
CHIȘINĂU, 3 aug – Sputnik. Comisia Europeană recunoaște certificatele de vaccinare eliberate în San Marino, care vor fi valabile pe întreg teritoriul Uniunii Europene și în statele din spațiul Schengen, a anunțat Fondul pentru Investiții Directe al Rusiei (RFPI) pe contul oficial de Twitter al preparatului ”Sputnik V”.
“Comisia Europeană recunoaște certificatele de vaccinare emise în San Marino. Certificatele de vaccinare din San Marino sunt valabile pe tot teritoriul Uniunii Europene și statele din spațiul Schengen”, este menționat în mesaj.
Vaccinul Sputnik V  - Sputnik Moldova, 1920, 21.07.2021
O țară din America de Sud a semnat un acord pentru procurarea Sputnik V
Comisarul European Didier Reynders, declarația căruia este citată în postare, a menționat că este bucuros să vadă tot mai multe state care se alătură sistemului de certificate-COVID digitale din UE. De asemenea, potrivit lui, Comisia Europeană adoptă măsuri active de recunoaștere a certificatelor eliberate de alte state.
Republica San Marino a aprobat utilizarea vaccinului ”Sputnik V” în februarie 2021. Anterior, RFPI a declarat că utilizarea ”Sputnik V” i-a permis Republicii San Marino să devină prima țară din Europa care a învins coronavirusul.
Fluxul de știri
0