Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

„Oboseala provocată de Ucraina”. Opinia unui politolog despre „Nord Stream-2”

© Sputnik / Alexey Vitvitskiy / Accesați arhiva multimediaСудно-трубоукладчик "Академик Черский"
Судно-трубоукладчик Академик Черский - Sputnik Moldova, 1920, 04.08.2021
Abonare
După lansarea Nord Stream 2, dorința UE de a acționa ca intermediar între Rusia și Ucraina se va diminua, iar Moscova „va putea pedepsi” Kievul, potrivit observatorului american John Ruhl.
În emisiunea radio Sputnik, acest punct de vedere a fost comentat de politologul Iuri Svetov.
După lansarea Nord Stream 2, Rusia va putea „pedepsi” Ucraina, scrie columnistul american John Ruhl într-un articol pentru revista National Interest.
Autorul articolului susține că, din cauza unei posibile reduceri semnificative a tranzitului de gaze rusești, Kiev-ul se confruntă cu riscul nu numai al pierderilor economice, dar și al privării de acces la o sursă vitală de energie.
Natalia Gavrilița - Sputnik Moldova, 1920, 03.08.2021
Editoriale
Lista guvernului Gavrilița - ce taine trădează despre viitorul executiv
În același timp, scrie Ruhl, Ucraina nu va putea conta pe o „indignare” internațională larg răspândită din cauza unor circumstanțe noi pentru aceasta.
"Întrucât Rusia va putea curând să taxeze Ucraina prin limitarea tranzitului de gaze prin aceasta fără a afecta interesele clienților săi importanți din Europa de Vest, dorința UE de a acționa ca intermediar se va diminua", afirmă Ruhl fiind citat de RIA Novosti.
"Cred că acesta este un amestec de adevăr și neadevăr. Minciuna stă în poveștile de groază, în încercările de a demonstra că pentru Rusia Nord Stream 2 este un instrument de influență politică și nu un proiect economic. Logica acestor povești de groază afirmă că Rusia visează cu pasiune să pedepsească Ucraina. Iar aceasta se întâmplă în pofida faptului că președintele rus Vladimir Putin a declarat deschis că noi suntem gata să continuăm tranzitul prin Ucraina chiar și după lansarea Nord Stream 2, dar în condiții reciproc avantajoase", a spus Iuri Svetov.
Adepți ai taliban la frontiera afgano-pakistaneză - Sputnik Moldova, 1920, 27.07.2021
Editoriale
Talibanii înaintează, SUA bombardează orașele: 100 mii de refugiați – este doar începutul
"Adevărul este că Nord Stream 2 a fost pe agenda internațională de prea mult timp, ocupând un loc disproporționat, pentru toată amploarea acestui proiect. Este un proiect economic și este folosit cu scopul de a otrăvi relațiile internaționale. Și oboseala comunității internaționale din Ucraina este prezentă din cauza cererilor și revendicărilor constante ale conducerii ucrainene. Aceste revendicări – față de toată lumea: față de America, Germania, NATO, UE. Cică sunteți obligați, sunteți datori. Însă nimeni nu le este dator cu nimic. Își are Ucraina propriile sale interese – este pe seama ei să le apere. Și vine o înțelegere treptată în relațiile internaționale: Ucraina trebuie să discute cu Rusia, negociind tranzitul după lansarea Nord Stream 2”, a conchis Iuri Svetov.
“Nord Stream - 2”, - Sputnik Moldova, 1920, 22.07.2021
Editoriale
Ucraina trebuie să tacă: Biden și Merkel s-au înțeles în privința ”Nord Stream”
Fluxul de știri
0