Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Divergențe între Mișcarea Juriștilor Ortodocși și Mitropolia Moldovei?

© Sputnik / Evghenii PanasencoZeci de preoți protestează în centrul Capitalei împotriva vaccinării obligatorii
Zeci de preoți protestează în centrul Capitalei împotriva vaccinării obligatorii - Sputnik Moldova, 1920, 04.08.2021
Abonare
Divergențe între juriștii ortodocși și Mitropolia Moldovei după protestul de ieri. Reprezentanta Mișcării Juriștilor Ortodocși din Moldova, Elena Bîtcă a venit cu precizări, în urma reacției Mitropoliei privind evenimentul desfășurat ieri.
CHIȘINĂU, 4 aug – Sputnik. Discriminarea persoanelor nevaccinate împotriva COVID-19 la locul de muncă, dar nu vaccinarea în general a fost tematica protestului de ieri, din centrul Capitalei. Cu această precizare a venit reprezentanta Mișcării Juriștilor Ortodocși din Moldova, Elena Bîtcă în urma comunicatului de presă emis de Mitropolia Moldovei.
Protest împotriva vaccinării obligatorii în Chișinău
 - Sputnik Moldova, 1920, 03.08.2021
Video
VIDEO: Zeci de preoți au protestat contra discriminării persoanelor care refuză imunizarea
”Nu vaccinarea, în general, nu componența vaccinului, nu reacțiile adverse care pot fi în urma acestui vaccin, ci doar discriminarea persoanelor în câmpul muncii, adică a celor care nu doresc să fie vaccinate. Este cel puțin straniu și nu înțelegem mesajul Mitropoliei Moldovei”, a comunicat Bîtcă.
Potrivit Elenei Bîtcă, la evenimentul de ieri au participat în jur de 200 de preoți și călugări, dar și peste 2000 de mereni.
Zeci de preoți protestează în centrul Capitalei împotriva vaccinării obligatorii - Sputnik Moldova, 1920, 03.08.2021
Societate
Reacția Mitropoliei Moldovei la protestul de astăzi a clericilor și enoriașilor
Reprezentanta Mișcării Juriștilor Ortodocși din Moldova susține că protestul de ieri a avut mai multe scopuri.
”De a duce un mesaj profesorilor, medicilor, funcționarilor publici, angajaților, studenților, care sunt hărțuiți și impuși la locurile de muncă să se vaccineze. În caz contrar sunt impuși să scrie cerede de demisie din funcție. Încurajăm aceste categorii de oameni să lupte în continuare și să-și mențină posturile de lucru. Să sensibilizăm autoritățile despre existența acestui fenomen. Sensibilizarea directorilor de școli și instituțiilor. Să cerem stoparea lui la fiecare nivel”, a spus Elena Bîtcă.
Amintim că ieri a avut loc un protest în centrul Capitalei. Zeci de preoți, dar și mulți mireni și-au exprimat nemulțumirea contra discriminării persoanelor care refuză imunizarea.
Zeci de preoți protestează în centrul Capitalei împotriva vaccinării obligatorii - Sputnik Moldova, 1920, 03.08.2021
Coronavirus
FOTO - Sunt contra vaccinării obligatorii: Zeci de preoți protestează în centrul Capitalei
Ulterior, Mitropolia Moldovei a venit cu o reacție, menționând că atitudinea bisericii a fost și rămâne una favorabilă vaccinării.
Într-un comunicat de presă, Mitropolia Moldovei a precizeazat că încurajează eforturile autorităților din sănătate și că biserica nu se poate pronunța pe subiecte legate de domeniul medical. Mitropolia a mai menționat că doar specialiștii din domeniul medical sunt în drept să recomande vaccinarea.
Fluxul de știri
0