Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Reacția Mitropoliei Moldovei la protestul de astăzi a clericilor și enoriașilor

© Sputnik / Evghenii PanasencoZeci de preoți protestează în centrul Capitalei împotriva vaccinării obligatorii
Zeci de preoți protestează în centrul Capitalei împotriva vaccinării obligatorii - Sputnik Moldova, 1920, 03.08.2021
Abonare
Mitropolia Moldovei a venit cu o reacție la protestul organizat astăzi de către clerici și credincioși în privința obligativității vaccinării împotriva COVID-19.
CHIȘINĂU, 3 aug - Sputnik. După ce mai mulți slujitori ai bisericii, dar și enoriași au protestat marți, 3 august, împotriva obligativității vaccinării, Mitropolia Moldovei a decis să vină cu o reacție, menționând că atitudinea bisericii a fost și rămâne una favorabilă vaccinării.
Într-un comunicat de presă, Mitropolia Moldovei precizează că încurajează eforturile autorităților din sănătate și că biserica nu se poate pronunța pe subiecte legate de domeniul medical. Mitropolia a mai menționat că doar specialiștii din domeniul medical sunt în drept să recomande vaccinarea.
„Vaccinarea trebuie să fie un act benevol, fără constrângeri, în totală cunoștință de cauză, recomandat și acceptat pe baza unei informări clare și complete, oferită de autoritățile competente și receptată corect de cetățeni”, se mai menționează în comunicatul de presă.
Mitropolia a îndemnat creștinii să se informeze de la specialiști despre vaccinarea împotriva COVID-19.
Zeci de preoți protestează în centrul Capitalei împotriva vaccinării obligatorii - Sputnik Moldova, 1920, 03.08.2021
Coronavirus
FOTO - Sunt contra vaccinării obligatorii: Zeci de preoți protestează în centrul Capitalei
„Biserica înțelege complexitatea și varietatea opiniilor, mai ales sub influența multor informații la acest subiect, apărute în mass-media, care generează o atmosferă de teamă, anxietate și intimidare. Subliniind că, indiferent de opinii toți sunt fiii Bisericii. În acest sens, invităm pe toți să păstreze legătura păcii, unității și iubirii care ne aduce împreună în Hristos”, a mai scris Mitropolia.
Totodată, enoriașii au fost îndemnați să respecte în continuare măsurile de protecția împotriva noului virus, deoarece COVID-19 continuă să reprezinte o amenințare la adresa vieții umane.
Fluxul de știri
0