Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Copaci prăbușiți, case inundate și localități rămase fără curent după ploaia de ieri

© Sputnik / Mihai CarausДождь
Дождь - Sputnik Moldova, 1920, 03.08.2021
Abonare
Ploaia de ieri a făcut ravagii în mai multe localități din țară. Mai mulți copaci au căzut din cauza vântului puternic.
CHIȘINĂU, 3 aug - Sputnik. Ploaie torențială de ieri a făcut prăpăd în mai multe localități din mai multe raioane ale țării. Case și gospodării inundate, copaci prăbușiți din cauza vântului puternic. La fel, mai multe localități au fost deconectate de la energia electrică.
Inspectoratul General pentru Situații de Urgență anunță că salvatorii au intervenit în mai multe situații de risc. Echipele de intervenție au fost solicitate pentru a efectua lucrări de curățare a terenului de copacii prăbușiți de rafalele de vânt puternic în localitățile din raioanele Anenii Noi, Nisporeni, Sângerei, Bălți, Fălești, Glodeni, Drochia și Ungheni.
Consecințele ploii din 29 iulie 2021 - Sputnik Moldova, 1920, 30.07.2021
Accidente
Furtuna a făcut prăpăd în Capitală: Copaci smulși de vânt din rădăcină - FOTO
„În municipiul Bălți pompierii au efectuat trei intervenții de defrișare a copacilor prăbușiți pe carosabile blocând circulația. Asemenea lucrări au fost efectuate de angajații IGSU în localitatea Năpădeni, raionul Ungheni, localitatea Hâjdieni, raionul Glodeni, satul Chetrosu, raionul Drochia. Totodată, în urma condițiilor meteorologice nefavorabile salvatorii au înlăturat copaci căzuți pe țevile de gaz la Anenii Noi, dar și în satul Râuțel, raionul Fălești. Iar în localitatea Biruința, la Sângerei, de intervenția IGSU a fost nevoie după ce un copac s-a prăbușit peste un bloc locativ cu 5 nivele. De asemenea, echipele de intervenție IGSU au fost solicitați și în capitală. Aici, în orașul Vatra, salvatorii au înlăturat mai mulți copaci, care în urma vântului puternic au blocat calea ferată”, este precizat într-un comunicat al IGSU.
Дождь - Sputnik Moldova, 1920, 02.08.2021
Iată ce au făcut ploile torențiale în Capitală - video
Pompierii au fost solicitați pentru pomparea apei în satul Coșnița, raionul Dubăsari. Aici au fost pompate 150 tone de apă din subsolul unei gospodării particulare și 60 tone de apă din beciul unei case de locuit.
La fel, și în localitatea Slobozia–Dușca, pompierii au pompat 10 tone de apă din beciul unei case particulare.
Potrivit datelor prezentate de furnizorii energiei electrice, în urma ploilor torențiale cu grindină și vânt puternic, la data de 2 august, către ora 23:00, 12 localități din raioanele Anenii Noi, Ștefan Vodă, Orhei, Ialoveni și Leova au fost deconectate de la energie electrică. Astăzi, 3 august, toate localitățile au fost reconectate la sursa de energie electrică.
Fluxul de știri
0