Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Platon nu va fi anunțat în căutare: Ce a decis instanța

© Sputnik / Mihai CarausVeacesla Platon
Veacesla Platon - Sputnik Moldova, 1920, 02.08.2021
Abonare
Lui Platon i s-a mai oferit timp pentru a se prezenta în instanță, el trebuie să facă acest lucru pe 12 august.
CHIȘINĂU, 2 aug – Sputnik. Judecătoria Buiucani nu a dat curs cererii procurorilor de a-l anunța în căutare pe omul de afaceri Veaceslav Platon.
Acesta trebuia să se prezinte pe 2 august la ședința judecătorească, însă nu a venit. Instanța i-a oferit lui Platon posibilitatea de a se prezenta la ședință pe 12 august.
Anterior, Procuraturii Anticorupție le-a solicitat magistraților aplicarea măsurii preventive în privința lui Platon – arestul cu anunțarea în căutare.
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 03.06.2021
Societate
Sandu: Platon va cere sute de milioane despăgubiri de la stat - Ce acuzații îi mai aduce
Măsura a fost cerută din cauza neprezentării lui Platon la ședința de rejudecare a dosarului în care este acuzat de „corupere activă” și „escrocherie”.
Cererea procurorului s-a bazat pe informația oferită de Poliția de Frontieră, care a confirmat că învinuitul este plecat din țară.
Amintim că în dimineața zilei de astăzi urma să fie examinat dosarul, întors la 30.01.2020 de Curtea de Apel Chișinău la rejudecare, în care Veaceslav Platon este acuzat că în decembrie 2016 ar fi comis coruperea activă a doi gardieni din cadrul Detaşamentului cu Destinaţie Specială ,,Pantera” al Departamentului Instituţiilor Penitenciare care asigurau paza şi escortarea acestuia în instanțele de judecată. De asemenea, acesta mai este acuzat și de faptul că în 2016, fiind gestionarul cu pachetul majoritar de acţiuni la trei companii de asigurare, deţinute prin intermediul unor interpuși, a organizat sustragerea banilor deţinuţi pe conturile companiilor.
Fluxul de știri
0