Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Online sau cu prezență fizică în clase? Cum vor învăța copiii în noul an de studii

© Photo : Miroslav RotariElevi
Elevi - Sputnik Moldova, 1920, 02.08.2021
Abonare
Elevii ar putea învăța în regim online și în noul an de studii. Potrivit responsabililor Direcției Educației, procesul de studii va depinde de rata de vaccinare a profesorilor.
CHIȘINĂU, 2 august – Sputnik. În anul școlar 2021-2022 vor fi aplicate aceleași modele de studii care au fost aprobate anul trecut. Decizia va fi luată de către fondatorul instituției, în funcție de evoluția cazurilor de infectare cu noul tip de coronavirus în localitate. Anunțul a fost făcut de șeful adjunct al Direcției Generale Educație, Tineret și Sport Viorica Negrei.
Republica Moldova a recepționat 50.310 de doze de vaccin Pfizer-BioNTech - Sputnik Moldova, 1920, 02.08.2021
Societate
COVID-19: Un nou lot de vaccin a ajuns în Republica Moldova
”Ministerul Educației, printr-o scrisoare, a precizat că în anul școlar 2021-2022 vor fi aplicate aceleași mode care au fost aprobate anul trecut, la decizia fondatorului, în funcție de situația epidemiologică din localitate. Două din cele șapte modele sunt învățarea la distanță, dar și învățarea cu prezență fizică în sala de clasă”, a comunicat șeful adjunct al Direcției Generale Educație, Tineret și Sport
Totodată, Negrei a menționat că anume rata de vaccinare a profesorilor va fi indicatorul prin intermediul căruia se va stabili modul de organizare a procesului educațional începând cu 1 septembrie.

”Prin această scrisoare încercăm să motivăm cadrele didactice, pentru că vaccinarea va fi un indicator prin care se va stabili modul de organizare a procesului educațional începând cu 1 septembrie”, a spus Negrei.

În zilele de 30 și 31 iulie a avut loc un maraton de vaccinare în cadrul căruia au fost imunizați 850 de angajați din sistemul educațional. În urma evenimentului, rata de vaccinare a depășit 60 la sută din totalul cadrelor didactice care activează în instituțiile municipale de învățământ.

”Dacă vom atinge o rată de vaccinare de 70-80% a profesorilor și a medicilor, putem să începem cu siguranță noul an școlar”, a comunicat viceprimarul Capitalei, Olga Ursu.

Amintim că în Republica Moldova au fost administrate peste 1 milion 44 de mii de doze de vaccin anti-COVID.
Fluxul de știri
0